Caravana combaterii discriminării în fotbal vine și în Vrancea

0
16

Asociația Semper Musica în parteneriat cu Federația Română de Fotbal (FRF) și Rețeaua Internațională Fare au organizat evenimentul de lansare „Săptămânile Acțiunilor – Oamenii fotbalului” la Casa Fotbalului, vineri, 06 octombrie 2017. Evenimentul de lansare a avut două componente – o conferință de presă, urmată de meciuri de fotbal demonstrative organizate la Arena Națională și o caravană – Fotbal împotriva discriminării. La evenimentul de lansare au participat reprezentanți ai Asociației Semper Musica, Fare, FRF, Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Primăriei Municipiului București, Inspectoratului Școlar București precum și un psiholog sportiv și Nana Falemi, jucător de fotbal.
Jucătorii implicați în meciurile de fotbal demonstrative care au marcat pentru non-discriminare au fost cei pentru care fotbalul este un vehicul al schimbării, o ocazie de a aduce împreună oameni cu diferite povești, urmând ca acestea, odată povestite, să distrugă mituri, stereotipuri și orice forme de discriminare. Jucătorii au fost copii de etnie romă, din comunități dezavantajate și din centre sociale pentru care fotbalul este un mod de exprimare, de socializare și o platformă pentru schimbare socială.
Proiectul organizat de Asociația Semper Musica în România sub umbrela Rețelei Fare își propune să organizeze și o caravană, prin utilizarea unei remorci de tip prezentare, în 3 județe (Buzău, Galați, Vrancea) și București, ocazie cu care cetățenii comunităților vor avea acces la workshop-uri pe teme ce țin de discriminare, livrate chiar de reprezentanții celor mai discriminate grupuri din România, o expoziție internațională de fotografie legată de modul în care fotbalul unește oamenii și meciuri de fotbal împotriva discriminării din fotbal și nu numai.
”Săptămânile Acțiunilor-Oamenii fotbalului” este o mișcare internațională care se desfășoară în aceeași perioadă în numeroase țări de la nivel european. Anul acesta, mișcarea internațională va avea loc în perioada 05-19 octombrie 2017. (sursa: Asociația Semper Musica)