Caracatița lui Misăilă

0
1853

Într-un an de mandat, primarul PSD al Focșaniului, Cristi Misăilă, și-a creat o adevărată caracatiță de funcționari în aparatul administrativ, unii dintre ei cu probleme penale, alții cu meritul de a fi ruda sau pila cuiva, fără cine știe ce competențe. Mai mult, edilul a creat și instituții pentru posturile date cadou, instituții din subordinea primăriei, care, fie efectuează controale abuziv, fie acordă salarii babane protejaților primarului. În cele ce urmează, vom dezvălui câteva dintre sinecurile edilului PSD.

Dorian Alecsandrescu – omul bun la toate, cu cea mai influentă soacră din județ

Poate cel mai exemplificativ caz de funcționar multifuncțional, omul multicompetent, este Dorian Alecsandrescu. Având marea calitate de a fi ginerele concubinei primarului – Lucreția Dumbravă – care a trecut și prin patul baronului Marian Oprișan, timp de câțiva ani, Dorian Alecsandrescu a fost angajat, recent, pe postul de șef al Poliției Locale Focșani. După ce a rămas unicul candidat la șefie, ginerică a trecut cu brio și de proba interviului, obținând peste 80 de puncte.

Dorian Alecsandrescu

Alecsandrescu va trece în categoria funcţionarilor publici şi va trebui să renunţe la cele două funcţii de director pe care le-a ocupat până în prezent, la SC Parking SA și OSPA (Oficiul pentru Studii Pedologice în Agricultură), funcţii care i-au adus venituri lunare de peste 8.000 de lei.

Cel mai probabil, aceiaşi bani îi va încasa şi ca director executiv la Poliţia Locală, salariul său urmând să fie stabilit prin dispoziţia primarului. Dorian Alecsandrescu are 33 de ani şi nu a satisfăcut stagiul militar, dar, având în vedere că în noua funcţie va răspunde nemijlocit şi de partea de armament şi muniţie, va fi nevoit să urmeze un curs de specialitate.

Fata Lucreției, soția lui Dorian, dorită și ea în Primărie

 

Raluca Alecsandrescu și Lucreția Dumbravă

Soția lui Dorian Alecsandrescu, Raluca, va fi și ea recompensată cu postul de șef serviciu  în cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicină Școlară din subordinea Primăriei Focșani. Ea este fata Lucreției Dumbravă, iubita lui Cristi Misăilă, fosta concubină a lui Marian Oprișan.

SC Parking SA – mama răniților de partid și de stat

Tot la SC Parking SA, societate care nu a binevoit să ne răspundă, deși am făcut solicitare încă de acum 3 săptămâni, cine sunt angajații și ce salarii au, lucrează și doi dintre foștii primari PSD care au pierdut alegerile la scrutinul din 2016. În speță, fostul edil al comunei Bălești, Stancu Bălescu, traseist politic, dar și fostul edil al comunei Gura Caliței, Neculai Țandără, la fel de traseist politic. De asemenea, soția consilierului local PSD Alexandru Nistoroiu – fiul fostului viceprimar PSD Neagu Nistoroiu – este angajată și ea tot la SC Parking SA, imediat după nunta din vară. Misăilă nu a uitat nici ajutorul nesperat dat de fosta consilieră locală liberală, Irina Anca Maria Panaite, care a votat proiectele PSD-ului și a fost exclusă din PNL și pe care edilul a recompensat-o cu un post călduț la aceeași societate de „Famiglie” – SC Parking SA. Ulterior, fosta consilieră PNL a primit un alt post călduț, pentru ca scandalul să nu ia amploare. O altă odraslă norocoasă care a prins loc la Parking este băiatul consilierei locale PSD Lauriana Ailincuței, angajat în aceeași instituție. De altfel, Lauriana Ilincuței nu a binevoit să ne răspundă la apeluri, pentru a avea un punct de vedere.

Corpul de Control al lui Misăilă, o struțo-cămilă pentru un singur om

O altă „unitate” aflată în subordinea edilului Misăilă și în care se regăsesc multe sinecuri este Corpul de Control al primarului. Șeful instituției este nimeni altul decât Marian Lungu, fostul șef al ANAF Vrancea, dat afară pentru conducere sub influența alcoolului și cu dosar penal.

Marian Lungu

Unii oameni de afaceri focșăneni se plâng deja de practicile abuzive ale Corpului de Control care îi controlează fiscal și le aplică amenzi substanțiale, deși nu are atribuții, potrivit Art.1 din Cod de Procedură Fiscală, care dă clar definiția organului fiscal.

Din aparatul de specialitate al primarului face parte și consilierul bătăuș Dan Grigoraș, care, în urmă cu câtva timp, bătea oamenii veniți să-și rezolve problemele, în incinta primăriei. Acesta figurează ca salariat la Serviciul Taxe și Impozite, dar nu are nici o atribuție. El a fost consilierul personal al primarului și e om de nădejde al PSD, fiind artizanul și unor conturi false ale PSD pe rețelele de socializare.

Metode de intimidare folosite de Misăilă pentru funcționarii care nu-i semnează matrapazlâcurile

Nici rudele șoferilor nu o duc rău. Fiica șoferului lui Misăilă așteaptă în bloc-starturi să preia o funcție importantă, dar asta după ce termină studiile care-i sunt necesare pentru angajare. Planul e cam așa: Luminița Mogda, șefa Serviciului Urbanism din Primăria Focșani, are zilele numărate în funcția pe care o deține. Luminița Mogda, care în ultima perioadă a suplinit și lipsa arhitectului șef al municipiului, a intrat în dizgrația edilului Cristi Misăilă, care, ca și în cazul fostului arhitect șef, Diana Decuseară, i-ar fi cerut să părăsească postul. Mărul discordiei ar fi,  potrivit surselor noastre, noul Plan Urbanistic General. Deși a recunoscut de nenumărate ori că la Serviciul Urbanism situația este delicată, din cauza lipsei acute de personal, primarul Misăilă se pare că vrea imposibilul de la angajații Primăriei, iar aceștia nu sunt dispuși să accepte orice. În ultima vreme, cerințele primarului nu au putut fi rezolvate în timpul solicitat. Șefa de la Urbanism nu ar fi vrut să semneze o serie de documente înainte de a fi întocmite conform legii, ceea ce l-a deranjat pe Misăilă. Pe surse s-a aflat că primarul i-ar fi cerut să-și dea demisia, ba, mai mult, chiar să părăsească Primăria. În consecință, Luminița Mogda se află, deja, în concediu medical. Edilul ar vrea să o numească în locul acesteia pe inspectorul Andreea Cherciu, nimeni alta decât fiica șoferului său, Viorel Dulhan.

Liviu Pogorevici și Cristi Misăilă

Angajații care nu-i semnează actele necesare, pline de nereguli, sunt rapid mătrășiți și umiliți. Cazul Luminiței Mogda nu e singular, „gheața fiind spartă” de juristul Liviu Pogorevici, mutat la poartă, din poziția de șef serviciu, după ce a îndrăznit să critice metodele discreționare cu care Misăilă conduce Primăria.

Rudenia primează în fața profesionalismului

La Direcția de dezvoltare a Primăriei, noul director este, printr-o coincidență (sic!) finul consilierului local PSD Mihai Nedelcu. Este vorba despre Adrian Nicolae Vulpoiu, angajat prin concurs cu cerință minim 3 ani vechime pe post similar, deși acesta a terminat ingineria și a lucrat în vânzări. „Nu-mi aduc aminte cerințele postului, dar știu că dosarul a fost ok la angajare. Eu am fost angajat la privat pe post cu studii superioare iar dosarul meu se află la Primărie, poate fi consultat”, ne-a răspuns Vulpoiu.

Într-un comunicat remis presei, Misăilă precizează că toate angajările sunt efectuate conform legislației în vigoare și că presa nu face altceva decât să denigreze primăria și pe conducătorul ei, atunci când relatează despre sinecurile din administrația focșăneană.

Co-autor – Silviu Stanciu