Căprioară ”rătăcită” într-o gospodărie din Petrești, eliberată în mediul său natural

0
283
În cursul zilei de sâmbătă, 25.04.2020, în jurul orelor 17:00, a fost înregistrat un apel, la numărul unic de urgență 112, prin care era semnalat faptul că, pe raza localității Petrești din comuna Vânători, județul Vrancea, a fost văzută o căprioară care se afla într-o stare agitată, pe proprietatea împrejmuită a unui cetățean. La fața locului s-a deplasat echipa de permanență a Gărzii de Mediu Vrancea, care a constatat că animalul sălbatic nu este capturat sau rănit grav, fiind ulterior contactate Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea și Asociația pentru Conservarea Biodiversității – ACDB.
A fost stabilit de către personalul deplasat la fața locului ca, pentru eliberarea animalului sălbatic în mediul său natural, să nu fie utilizată tranchilizarea, aceasta putând fi periculoasă pentru animal, acesta fiind într-o stare puternică de epuizare. Împreună cu cetățenii care au anunțat autoritățile, animalul a fost ghidat către câmpul din apropiere, fiind înlăturat orice pericol.
Mulțumim pe această cale cetățenilor care au sprijinit acțiunea, precum și partenerilor care au ajutat operativ și profesionist la rezolvarea acestei situații. (Garda de Mediu Vrancea)