Candidatul PSD Misăilă, ținut de prefectul Hornea în comisiile de organizare a alegerilor

0
142
Candidatul PSD pentru Primăria Focșani, Cristi Misăilă, este, în continuare, subprefect al județului Vrancea. Cel puțin așa reiese din documentele publice găsite și astăzi pe site-ul Instituției Prefectului Județul Vrancea. Cristi Misăilă a fost numit în funcția de subprefect de Guvernul Ponta, în luna mai 2012. Pe data de 13 aprilie 2016, Misăilă și-a înaintat demisia din această funcție, alături de prefectul Nicușor Halici (și el devenit candidat PSD, pe lista de consilieri județeni). Premierul Dacian Cioloș i-a semnat eliberarea din funcție pe data de 20 aprilie.
alegeri 1 Între timp, noul prefect Sorin Hornea a depus jurământul pe data de 14 aprilie. În aceeași zi, deși premierul nu-i semnase eliberarea din postura de reprezentant al guvernului, Cristi Misăilă participă la o ședință cu activul PSD Vrancea, cu ușile închise, la Ateneul Popular, unde Marian Oprișan îl prezintă drept candidatul PSD pentru fotoliul de primar al Focșaniului. Următoarea zi, pe 15 aprilie, prefectul Hornea emite un ordin prin care modifică Anexa nr.1 la Ordinul Prefectului nr.57/ 24.03.2016 privind constituirea Comisiei tehnice județene Vrancea pentru organizarea alegerilor locale din data de 5 iunie a.c. În Anexă se schimbă doar numele prefectului, adică Hornea îl înlocuiește pe Halici, iar Misăilă rămâne membru al comisiei ca subprefect. Mai mult, numele lui Misăilă rămâne și în componența Grupului tehnic de lucru pentru organizarea alegerilor locale precum și în componența Colegiului Prefectural. Pe data de 26 aprilie, Cristi Misăilă își depune dosarul de candidat la Biroul Electoral Focșani pentru funcția de primar, însoțit de Oprișan și de Halici.
alegeri 3Apoi, contestația PNL la candidatura sa pe motiv de semnături false și liste de susținere neconforme cu legea este respinsă de Tribunalul Vrancea iar Misăilă rămâne definitiv, pe 30 aprilie, candidatul PSD la Primăria Focșani. Cristi Misăilă figurează, în continuare, în documentele Prefecturii Vrancea.
Așadar, Misăilă este și subprefect și candidat PSD. Adică el centrează, el marchează, el arbitrează, el sancționează. Iar pe prefectul Hornea nu pare să-l deranjeze această situație. Este greu de crezut că au fost toți în Prefectura Vrancea atât de ocupați încât nu și-au dat seama că Misăilă a demisionat de circa 3 săptămâni. Să fie delăsare din partea unor funcționari publici? Să fie o acțiune interesată? Va răspunde cineva pentru această situație?