Când vor circula șoferii pe drumurile de mare viteză care traversează Vrancea? „Nu știm!”

0
439

Proiectantul firmei Consitrans, care se ocupă de studiul de fezabilitate al tronsoanelor de drum expres Buzău-Focșani și Focșani-Bacău, precum și ingineri de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au avut azi, la Consiliul Județean, o întâlnire tehnică cu primari și autorități județene pe marginea proiectului privind realizarea tronsoanelor de drum de mare viteză.

Acestea se regăsesc în Master Planul General de Transport al României, lucrări care se vor face cu bani europeni. Doar studiul de fezabilitate este plătit de la bugetul de stat, pentru cei 182 de kilometri pe relația Buzău-Focșani-Bacău urmând să se cheltuiască 25 de milioane  de lei. Au fost prezentate câte trei alternative de proiect pentru fiecare tronson, toți cei prezenți la întâlnire urmând să vină cu propuneri pentru a alege cea mai fiabilă variantă de traseu pentru drumul de mare viteză.

Reprezentanții la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu au vrut să dea un termen legat de momentul când se va circula pe cele două drumuri expres. „Nu pot să vă spun nici măcar un termen estimativ, pentru că mai sunt multe etape de parcurs până la scoaterea lucrării la licitație. Nu știm care va fi complexitatea lucrării, anvergura ei și toate astea adunate înseamnă timp”, a declarat inginerul Gheorghe Ioniță, din cadrul CNAIR.