Când va putea face teste pentru COVID-19 Spitalul Județean din Focșani

0
718
Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani a intrat pe ultima sută de metri până când va putea testa cu aparatul propriu, personalul medical și pacienții, pentru Covid -19. Cu banii alocați de către Consiliul Județean Vrancea, spitalul a comandat deja instalația completă de testare COVID-19 Real Time PCR, cu hote, masă specială, pipete, frigidere speciale, centrifugă și 10.000 de kituri de testare. Procedura de achiziție va fi finalizată luni, prin semnarea contractului. Furnizarea, punerea în funcțiune și instruirea personalului medical se va realiza în maximum 2-3 săptămâni.
Spitalul are laborator acreditat RENAR, cu medic de specialitate, biolog și asistenți de laborator, care vor lucra în cel puțin două ture, pentru a putea realiza cât mai multe teste. Real Time PCR comandat de către spital are o capacitate de a determina 120 teste în 24 de ore.
Până atunci, spitalul a achiziționat 100 de teste, pregătite a fi recoltate personalului medical, conform procedurii aprobate, și lucrate pe bază de contract prestări servicii cu Institutul Cantacuzino. (Biroul de presă, Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani)