Campania ”Alcoolul nu te face mare” ajunge la Focșani

0
333

Promovarea unui comportament responsabil vizavi de consumul de alcool se află permanent în atenția noastră, producătorii locali de bere contribuind activ la implementarea strategiei Uniunii Europene de reducere a consecințelor consumului abuziv de alcool, dar și a strategiei Action Plan of the European Committee of National Alcohol Policy and Action, a WHO Global Strategy și a WHO Euro Action Plan. Mai mult, membrii Asociației Berarii României susțin Global CEO Commitments, expresia angajamentului comun al marilor producători internaționali de bere, vin și băuturi spirtoase de a reduce efectele negative ale consumului abuziv de alcool. Una dintre cele mai longevive și de impact campanii derulate de Asociația BERARII ROMÂNIEI este „Alcoolul nu te face mare” și se derulează la nivel național încă din 2006. În această perioadă:

  • 390.000 elevi au interacționat direct sau indirect cu mesajele campaniei
  • 2.000 profesori au participat în campanie
  • 7.000 părinți au descărcat ghidul pentru părinți de pe site-ul campaniei
  • 130 magazine din proximitatea liceelor au ales să posteze materiale ale campaniei.

De asemenea, campania a primit recunoaștere internațională: exemplu de bune practici la ediția a 8-a a EU Alcohol Forum, 2017. În 2019, Asociația BERARII ROMÂNIEI își propune să continue campania „Alcoolul nu te face mare” cu un nou concept creativ și o nouă strategie de implicare a minorilor într-o serie de activități de timp liber.

În acest sens, ne face plăcere să vă invităm la evenimentul care va avea loc pe 25 octombrie, începând cu ora 12:00, la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea. La eveniment vor participa Silviu Ioniță, psiholog și mental coach al Echipei Naționale de fotbal U21, cu o experiență de 20 de ani în proiecte cu copii și adolescenți, reprezentanți ai organizației E-civis, care vor prezenta adolescenților activități de timp liber, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Poliției Române. (comunicat Asociația ”Berarii României”)