Cadrele medicale de la Spitalul Militar Focșani, în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2

0
418
Campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani se desfășoară în centre de vaccinare deschise la Casa Armatei Focșani și la Centrul Militar de Sănătate Buzău, unde s-au administrat până la data de 15 octombrie 2021 un număr de 21045 doze de vaccin. Spitalul a sprijinit cu resursă umană, coordonând și centrele de vaccinare administrate de Brigada 8 ROT, unde s-au folosit până la data de 15 octombrie 2021 un număr de 7287 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Pentru a ajuta cât mai mulți pacienți, colaborăm cu cu Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani în derularea acțiunilor privind urgențele medicale nemajore în specialitățile pneumologie și ortopedie.
Locotenent-colonelul dr. Radu Bogdan, împuternicit pe funcția șef Secție medicină internă recomandă pacienților să-și analizeze prioritățile, sănătatea fiind pe primul plan: ,,Venim în sprijinul pacienților și aceștia ar fi de dorit să înțeleagă că se pot implica decisiv în combaterea pandemiei COVID-19. Noi credem în vaccinare. Nu trebuie omisă importanța vaccinării.”
20 de subofițeri sanitari din cadrul spitalului își desfășoară activitatea la Spitalul modular de la Lețcani, județul Iași. Aceștia se vor afla în linia întâi și vor îngriji pacienții pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 care vor fi direcționați către această unitate medicală. Fiecare dintre ei a lăsat acasă o familie pentru a-și oferi priceperea în salvarea de pacienți diagnosticați cu COVID 19.
Împreună învingem! (text și foto: plutonier major Galiță Adrian)