AcasăAdministratieCadrele medicale de la Centrul de vaccinare Odobești își vor primi banii,...

Cadrele medicale de la Centrul de vaccinare Odobești își vor primi banii, iar Primăria Focșani va prelua Centrul de vaccinare de la Casa Armatei

Ședința Nucleului Județean de Coordonare a Vaccinării împotriva virusului Sars-Cov-2 de astăzi, 11.02.2021, condusă de prefectul județului, domnul Gheorghiță Berbece, a avut ca scop realizarea unei radiografii a situației din centrele de vaccinare de pe raza județului Vrancea. Astfel:
• La Centrul de vaccinare din Odobești a fost soluționată problema plății medicilor și asistenților, primarul orașului demarând procedura de încheiere a contractelor stabilită în competența sa prin Ordinul nr.73/30.01.2021;
• Centrul de vaccinare din Focșani-Casa Armatei va fi preluat, în zilele următoare, de către Primăria Municipiului Focșani, entitatea locală urmând să se preocupe, conform obligațiilor prevăzute în lege, și de încheierea contractelor de prestări servicii cu personalul medical.
• La Centrul de vaccinare din Adjud nu au fost semnalate probleme deosebite.

În privința centrelor de vaccinare ce se vor deschide din 15.02.2021, s-a luat act de faptul că:

• Centrul de vaccinare din Panciu este dotat și asigurat cu cadre medicale, domnul primar Mărăscu Nicolai depunând deja cererea de finanțare la DSP Vrancea pentru plata personalului medical ce va activa în centru;
• Centrul de vaccinare din Focșani-Dispensarul Sud urmează să fie dotat până la sfârșitul săptămânii, iar primăria să identifice medici și asistenți care să asigure vaccinarea în acest centru.

De asemenea, conducerea DSP Vrancea a făcut cunoscut faptul că, în prezent, situația vaccinării persoanelor vârstnice cazate în centre rezidențiale/cămine de bătrâni, este următoarea:
– Beneficiarilor din centrele situate în Fitionești și Panciu li s-a administrat doza I de vaccin;
– Beneficiarilor din Căminul de bătrâni Focșani li s-a administrat doza II de rapel. Urmează a fi vaccinați conform solicitărilor, beneficiarii din centrele situate în Măicănești, Cotești, Dumbrăveni și Focșani (centrele din subordinea DGASPC Vrancea).
Prefectul județului a recomandat reprezentanților DSP Vrancea să depună eforturi în perioada următoare pentru imunizarea tuturor beneficiarilor și a personalului medical, de îngrijire și auxiliar din aceste centre rezidențiale pentru a evita apariția focarelor de infecție. (Instituția Prefectului Județul Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu