Cadouri pentru copii și adulți din Obrejița, oferite de românii care muncesc în Italia

0
182

Asociaţia Românilor din Italia (ARI), Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) şi Academia Europeană pentru Relaţii Economice şi Culturale (AEREC) au realizat o nouă acţiune SOS România. De această dată, voluntarii s-au deplasat în localitatea Obrejiţa din judeţul Vrancea, unde au oferit cadouri (îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării) la cca. 120 de copii şi 30 de adulţi.
Am primit o nouă lecţie de viaţă de la aceşti minunaţi copii: toţi, începând de la frageda vârstă de 3 ani şi până la vârsta de 15-16 ani, au venit şi au aşteptat cuminţi să primească cadourile, schimbând între ei lucrurile primite în funcţie de vârstă şi gust. Au fost prezenţi şi câţiva copii de etnie romă, la fel de solidari ca şi ceilalţi: cuminţi, frumoşi şi deştepţi. Primarul localităţii Obrejiţa, Nicu Pardoş, un om gospodar a dovedit că este şi un bun părinte spiritual, cunoscând numele fiecărui copil şi nevoia fiecărei familii.
Voluntar pentru o zi a acestei noi acţiuni SOS România a fost domnul academician AEREC, Luca CARMI, care a confirmat că a trăit nişte emoţii extraordinare: „sunt bucuros că am putut participa şi susţine această acţiune. Voi repeta acest gest de fiecare dată când voi avea ocazia. Acesta este spiritul academiei AEREC”. Preşedintele Alexandru Cumpănaşu a declarat că CNMR susţine proiectul SOS România, contribuind şi la viitoarele acţiuni. Ernesto Carpintieri, preşedintele AEREC a declarat că în toamna acestui an, îşi doreşte să participe personal la următoarele acţiuni SOS România. „Reînnoim apelul către românii de pretutindeni, să continue a fi solidari cu cei care au nevoie. Totodată, mulţumim voluntarilor Asociaţiei Românilor din Italia, Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale şi tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestei noi acţiuni: Luca CARMI, Teodor Blendea, companiilor SO.GE.SI. si DUE PI SERVICE. Mulţumesc copiilor din localitatea Obrejiţa care ne-au primit cu atâta căldură ” a declarat preşedintele Asociaţiei Romanilor din Italia şi coordonatorul acţiunii SOS România, Eugen Terteleac. (Biroul de comunicare, Asociaţia Românilor din Italia)