Bode a găsit o comisie care să-l scape de acuzațiile de plagiat (surse)

0
123

Lucian Bode a găsit o soluție de a scăpa de acuzațiile de plagiat, după ce procesul intentat Comisiei de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, care a menționat că teza sa de doctorat este „profund viciată” a eșuat, arată sursele PRESShub.

În ianuarie, organismul de verificare de la Clu a decis că suspiciunile de plagiat în teza de doctorat a lui Lucian Bode se confirmă în marea lor majoritate.

„(1) Se confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamate anterior și analizate de Comisie – plagiat și citare defectuoasă sau incorectă.
(2) Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este
profund viciată”, menționa Comisia de Etică a UBB Cluj-Napoca.

Surse din cadrul Ministerului Educației Naționale au declarat pentru PRESShub că în următoarele zile va apărea public o decizie în favoarea ministrului de Interne, dată de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI). Sursele citate menționează că pentru această soluție au votat 18 membri ai consiliului și s-a opus unul singur. Varianta este, în opinia lui Bode, exact dovada cerută de președintele Klaus Iohannis, de care are nevoie să rămână în continuare în prim planul politicii românești, potrivit informațiilor obținute de PRESShub.

Articolul integral, pe PRESShub.