Blocaj politic la Bordești: fără primar și viceprimar, cu secretarul suspendat, fără o majoritate clară în Consiliul Local, primăria e condusă de agentul agricol

0
531

Decesul primarului comunei Bordești, Gheorghe Tătaru, a lăsat în urmă o situație complicată în administrația localității. Deși ar trebui să se bucure, teoretic, de o majoritate confortabilă, PSD întâmpină dificultăți în a se impune în Consiliul Local Bordești. Componența politică a CL Bordești este următoarea: 5 consilieri PSD, 3 consilieri PNL, 2 consilieri UNPR, 1 consilier ALDE. Teoretic, PSD-UNPR-ALDE ar forma o majoritate de 8 din totalul de 11 consilieri. Însă lucrurile nu stau nici pe departe așa. Încă de la constituirea Consiliului Local Bordești, în urma alegerilor din iunie 2016, au existat tensiuni și neînțelegeri și nu a fost ales viceprimar nici până a această dată. Însă, cât timp Gheorghe Tătaru a condus primăria, situația a fost sub control.

Iată că, acum, cazul este mai complicat și din cauză că secretarul comunei este suspendat din funcție pentru că este implicat într-un dosar penal. În acest post, ANFP l-a delegat pe agentul agricol, care conduce, practic, Primăria Bordești în această perioadă. Toată lumea așteaptă organizarea unei ședințe de consiliu în care să se voteze un viceprimar, iar lucrurile să înceapă să revină, cât de cât, pe făgașul normal.

Inițierea unei ședințe se poate face sub semnătura unei treimi dintre membrii consiliului, adică minim 4 consilieri. Ceea ce, teoretic, PSD are la dispoziție. Însă apele în organizația PSD Bordești sunt tulburi, de mai mult timp. Patru consilieri din cinci îl susțin pe Iulian Tătaru, fiul fostului primar, pentru funcția de viceprimar. Cel de-al cincilea, Adrian Marinescu, ar fi fost propus pentru excluderea din partid, decizie neanalizată și nevalidată, încă, de conducerea județeană a PSD. Adrian Marinescu a mai fost viceprimar și s-ar bucura de o anumită susținere în rândul unor membri cu funcții din PSD Vrancea. Chiar zilele trecute a fost o ședință a PSD Bordești, coordonată de consilierul județean Constantin Guguianu, om de bază al lui Marian Oprișan, însă nu s-a ajuns la o înțelegere între părțile ”beligerante” din organizația locală. Mai mult, nici potențialii aliați ai PSD, consilierii UNPR și ALDE, nu și-au exprimat, până acum, o opțiune clară în susținerea unuia dintre cei doi consilieri PSD pentru postul de viceprimar. Așa că, până se aranjează lucrurile în PSD și în relația cu aliații politici, comuna Bordești este condusă de agentul agricol.