Biliești, Suraia, Lepșa – principalele zone cu probleme unde acționează, și la această oră, pompierii vrânceni

0
684

În ultimele 24 de ore nu au mai fost semnalate situații deosebite cauzate de fenomenele meteorologice, și nici nu s-a impus evacuarea preventivă a persoanelor.

În cursul zile de ieri, 21 iunie a.c., pompierii militari vrânceni au continuat intervențiile pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate la nivelul județului Vrancea și au executat misiuni de monitorizare în zonele de risc, respectiv în localitățile: Biliești, Suraia, Golești, Milcovul, Vânători și Garoafa. Totodată, situația la nivelul localităților din județ a fost ținută sub observație de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență prin Serviciile Voluntare.

În localitatea Biliești s-a acționat fără întrerupere pentru evacuarea apei din gospodării, curți, grădini, terenuri agricole și drumuri.  La fața locului au fost mobilizați 53 de pompieri cu 5 autospeciale de primă intervenție, 3 autocamioane de intervenție, 4 motopompe remorcabile și 6 motopompe transportabile. Cu ajutorul motopompelor din dotare, pompierii militari au reușit să scoată apa acumulată din 19 gospodării. În momentul de față, la Biliești, nu mai există pericol pentru populație. Toți cetățenii au acces în gospodării. De asemenea, în localitatea Suraia s-a intervenit cu două echipaje și 1 autospecială de primă intervenție, 1 autocamion cu 1 motopompă remorcabilă pentru evacuarea apei din 7 curți și grădini. Totodată, un echipaj cu 1 autocamion de intervenție și 1 motopompă remorcabilă a acționat pentru evacuarea apei în localitatea Lepșa.

Pompierii vrânceni au acționat neîntrerupt și s-a reușit evacuarea apei de pe DJ 204 D. Cu toate acestea, tronsonul Podul Zamfirei-Biliești-Suraia rămâne în continuare închis, deoarece furtunurile de refulare ale motopompelor de mare capacitate, cu care se acționează în zonă, împiedică accesul. Se poate ajunge în localitate folosind ruta: Focșani-Rădulești-DJ 204 G -Biliești-Suraia. Totodată, rămâne închis DJ 204E pe tronsonul Ciușlea-Mirceștii Vechi. Echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și ale Inspectoratului de Jandarmi Vrancea se află în teren pentru îndrumarea și coordonarea traficului rutier și asigurarea siguranței publice.

Pe parcursul zilei de astăzi, 22 iunie a.c., pompierii militari vor desfășura în continuare misiuni de evacuare a apei și vor sprijini cetățenii în operațiunile de înlăturare a efectelor negative. În acest sens, în localitatea Biliești acționează 44 de pompieri cu 1 autospecială de transport personal, 2 autospeciale de primă intervenție, 5 autocamioane de intervenție, 7 motopompe transportabile și 10 motopompe remorcabile. La acest moment s-a reușit evacuarea apei din toate locuințele, iar în prezent se acționează pentru evacuarea apei din beciuri, subsoluri, anexe, curți și grădini. La Suraia se intervine pentru evacuare apei cu 2 pompieri și 1 autocamion, 1 motopompă remorcabilă și 1 motopompă transportabilă. În zona Păstrăvărie din localitatea Lepșa, intervin 4 pompieri cu 1 autocamion și 1 motopompă remorcabilă, pentru evacuarea apei din 3 gospodării. În localitățile menționate, în cooperare cu pompierii militari, acționează și pompierii voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

Tot astăzi, un echipaj de pompieri împreună cu primarul comunei Vulturu, S.V.S.U. Vulturu, precum și cu reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a Apelor și ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (A.N.I.F.) au executat o misiune de monitorizare a posibilelor situații de urgență pe raza U.A.T. Vulturu, la stația de pompare A.N.I.F. nr. 1 Vadu Roșca, unde s-a constatat că, momentan, nu sunt probleme în preluarea debitului de apă de pe canalul de desecare. (ISU Vrancea)