Biciclist de 81 de ani, lovit de remorca unui tractor

0
51

Un bărbat de 81 de ani a fost lovit ieri, la Răstoaca, de un remorca unui tractor încărcată cu baloți de paie. Remorca era neînmatriculată, iar tractoristul nu avea permis pentru a oconduce pe drumurile publice. În plus, bătrânul de 81 de ani care a fost lovit consumase băuturi alcoolice, informează IPJ Vrancea.

La data de 29 mai a.c., ora 14.50, pe DN 23 Răstoaca, un bărbat de 46 ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor care tracta o remorcă confecționată artizanal neînmatriculată/neînregistrată, a efectuat manevra de depășire a unei biciclete, fără sa se asigura, acrosându-l pe biciclistul de 81 de ani. Bătrânul a fost acroșat cu încărcătura din baloţi de paie care depășea gabaritul remorcii.

Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat ulterior pe raza comunei Răstoaca.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, biciclistul având o alcoolemie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul tractorului nu deținea categoria de permis conducere corespunzătoare pentru a conduce pe drumurile publice ansamblul auto implicat în accident.

În cauză a fost întocmit dosar penal. (IPJ Vrancea)