Bătrână de 84 de ani, înșelată de 13000 lei și 2000 de euro

0
132

O bătrână din Focșani a fost înșelată de o tânără de aproximativ 25 de ani care i-a promis că dacă depune o sumă considerabilă de bani la cabinetul medicului de familie o va primi înapoi cu o dobândă importantă, anunță IPJ Vrancea. Poliția o caută pe autoarea înșelăciunii care a lăsat-o pe bătrână fără 13.000 lei pe care îi avea în casă și 2000 de euro pe care i-a scos de la bancă.

Înșelăciune cercetată de polițiști
La data de 16 iunie a.c., ora 12.50, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că o femeie de 84 ani, din municipiul Focșani, ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
Aceasta a sesizat faptul că în aceeași zi, ora 11.30, în timp ce se deplasa pe strada Cuza Vodă din municipiul Focșani, a fost abordată de o tânără de aproximativ 25 ani, care sub pretextul că o cunoaște de la cabinetul medicului de familie a intrat în vorbă cu aceasta și mai apoi i-a prezentat un program prin care, dacă ar depune o sumă de bani la cabinetul medicului de familie îi va fi înapoiată suma respectiva plus o dobândă considerabilă.
În acest sens bătrâna a înmânat acelei tinere necunoscute suma de 13000 lei pe care îi avea în casă și 2000 euro pe care i-a scos dintr-un cont, după care femeia a plecat într-o direcție necunoscută.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării tinerei și a recuperării prejudiciului cauzat.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea
Compartimentul Relaţii Publice