Bălești, comuna liberală cu drumuri comunale mai bune decât cele județene

0
409

Primarul comunei Bălești, liberalul Victor Alecu, se află la primul mandat de edil. Un gospodar al satului, un om în care și-au pus nădejdea oamenii locului. Paradoxul acestei comune este acela că primarul face investiții de milioane în drumurile comunale, asfaltând chiar și câțiva kilometri de drumuri agricole, iar Consiliul Județean lasă drumurile ce fac legătura cu localitatea într-o stare mai mult decât deplorabilă, ele devenind etalon pentru ce înseamnă un drum  impracticabil. Dar, poate așa vor reuși unii să facă diferența între o administrație liberală și una nepăsătoare la doleanțele cetățenilor.

Om iubitor de Dumnezeu și de tradiții, Victor Alecu a amenajat un Muzeu al Satului, cu obiecte tradiționale oferite de locuitorii comunei. Crescătorii de animale au siguranța pășunatului deoarece pentru Pășunea Comunală au fost făcute măsurători și cărți funciare, concesiunea acesteia făcându-se pentru următorii șapte ani. Cărți funciare au fost făcute și pentru străzile comunei, străzi care au intrat într-un program de asfaltare. Un drum comunal, pe lungimea de 1,4 km, are execuția finalizată pe ruta Biserică – Școala Veche -Căprițoaie – Cot – Strada Bălții. De altfel, strada Bălții se află prinsă într-un proiect de modernizare a drumurilor locale, cu finanțare nerambursabilă prin AFIR, proiectul fiind la faza solicitare avans. Tot AFIR a finanțat asfaltarea a 9 km de drum agricol. Toate acestea pe lângă cei 2,5 km de drum comunal asfaltat în proporție de 85% prin PNDL. Pe câmp au fost instalate parazăpezi în lungime de 200 de metri, iar străzile comunei sunt mai sigure după  instalarea a 9 camere de supraveghere.

Băleștiul respiră aer proaspăt, dar are nevoie de susținerea europarlamentarilor, a unor oameni precum Siegfried Mureșan sau Adina Vălean, oameni care au un cuvânt de spus în Parlamentul Europei. De aceea, pe 26 mai votăm PNL!

Material comandat de PNL. Realizat de Media Vemo. Cod mandatar financiar: 41190007