Atenție: știri false, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă!

0
450
Atenție la știrile false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România! Încă din 2020, echipa DNSC (CERT-RO la acea vreme) a scris despre acest tip de înșelăciune online, în care se promovează oportunități de a câștiga bani rapid pe termen scurt:
Infractorii cibernetici se folosesc de imaginea StirileProTV pentru a da impresia că acest articol este promovat chiar de către ei, deși domeniul webgameshelp[.]com este un indiciu clar că acest lucru nu este adevărat. Aceștia încearcă să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing, sub pretextul investițiilor în criptomonedă.
Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică. (Directoratul Național de Securitate Cibernetică)

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentCele mai bune creme pentru ten uscat: TOP 5
Articolul următorMinistrul Mediului: rezervele de apă din lacuri sunt la nivel satisfăcător, dar trebuie să avem grijă de resursele de apă