AcasăSocietateAtenție la postările de pe internet care promovează false oportunități de investiție...

Atenție la postările de pe internet care promovează false oportunități de investiție sau câștig rapid!

Odată ce accesează link-ul promovat, utilizatorii sunt redirecționați către pe site-uri de phishing care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România. Aceste site-uri sunt controlate de infractorii cibernetici, iar datele introduse aici ajung în posesia atacatorilor, dacă potențialele victime furnizează informații sensibile.
Analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
Verificați mereu sursa informației precum și adresa site-urilor pe care le vizitați, înainte de a acționa.
Dacă o ofertă sună prea bine ca să fie adevărată, atunci probabil este o capcană.
Atenție la apelurile sau mesajele care vă îndeamnă să faceți anumite acțiuni online precum furnizarea de date, abonarea la anumite servicii sau deschiderea unor conturi noi!
Raportați astfel de postări, precum și paginile de social media care le promovează pentru fraudă (scam).
Echipa DNSC a scris acum trei ani despre această metodă folosită de atacatori: https://dnsc.ro/…/folosirea-identit-ii-vizuale-a-unor…
Pentru a antrena utilizatorii din România să evite cele mai întâlnite amenințări de pe net, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB), alături de parteneri din sectorul privat, au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro, un instrument util pentru îmbunătățirea frecventă a reflexelor de securitate în online. (Directoratul Național de Securitate Cibernetică)
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu