sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăSocietateAsus Zenbook Review

Asus Zenbook Review

Asus ZenBook 14 (UX3402) este versiunea cu aspect nou din seria Ultrabook de top a Asus pentru 2022. Rafinând teoria în loc să reinventeze roata, acest laptop este mai subțire decât modelul său din 2021, dar este disponibil în aceeași culoare de marcă Asus, albastru închis, iar trackpad-ul servește din nou ca tastatură numerică, o caracteristică pe care o vedem la aceste laptopuri de ceva vreme.

Pentru a vedea unde ZenBook 14 nou se descurcă mai bine decât modelele UX425 de anul trecut, trebuie să te uiți “sub capotă” – acestea au procesoare Intel mai actualizate, Alder Lake-P de generația a 12-a vs Tiger Lake de generația a 11-a. Cipurile cele mai recente au mai multe nuclee, permițându-ți să rulezi mai multe lucruri în același timp, precum și promisiunea de o îmbunătățire generală a performanței.

Prezența lui Alder Lake-P înseamnă, de asemenea, că noul ZenBook 14 poate veni cu RAM de tip LPDDR5 mai nou și un modul Wi-Fi 6E. În termeni simpli, acest lucru înseamnă că lucrurile ar trebui să ruleze puțin mai rapid decât înainte și, de asemenea, Wi-Fi-ul tău va fi un pic mai rapid (atâta timp cât ești conectat la un router nou și sofisticat).

Design și construcție

  • Design atrăgător, disponibil în albastru închis sau argintiu
  • Destul de ușor pentru a fi ținut într-o singură mână
  • Suficiente porturi pentru cele mai multe situații de lucru fără a avea nevoie de o stație de andocare

Laptopurile Asus ZenBook au fost întotdeauna elegante și șic, iar modelul din 2022 nu face excepție. Este un dispozitiv foarte subțire pe care îl poți depozita cu ușurință într-o geantă sau într-un rucsac. Colțurile rotunjite obișnuite sunt și ele eliminate, iar acum Asus optează pentru o formă mai unghiulară. Platforma este trapezoidală, cu cea mai largă parte orientată în sus. Estetic, este încă departe de ceva precum Asus TUF Gaming A15 (2022), dar este o schimbare semnificativă. Elementul clasic Asus ErgoLift este prezent aici – forma balamalei de 180 de grade a laptopului face ca platforma să fie ridicată ușor deasupra suprafeței biroului atunci când este deschisă.

În timp ce al doilea orificiu de aerisire ocupă mult spațiu care altfel ar fi putut fi dedicat porturilor, exista un singur port USB tip A 3.2 (Gen 2) aici. Toate celelalte conexiuni fizice – slotul microSD, doua porturi USB-C, un jack audio de 3,5 mm si un port HDMI 2.0b – se află pe partea dreaptă. Acest lucru este ok având în vedere dimensiunile ZenBook 14. Ambele porturi USB-C de aici suportă Thunderbolt 4, astfel încât te poți conecta cu ușurință la monitoare 4K sau SSD-uri portabile.

Tastatură și Trackpad

  • Tastatura bine întinsă, ușor de obișnuit cu ea
  • Trackpad foarte responsiv și de dimensiuni potrivite
  • Calculatorul de pe trackpad-ul NumberPad 2.0 va fi subiect de dezbatere

Tastatura de pe Asus ZenBook 14 este foarte plăcută la tastat, iar trackpad-ul este de dimensiuni decente și foarte responsiv, deși nu sunt pe deplin convins de utilitatea funcției NumberPad 2.0. Configurația tastaturii este în mare parte logică, iar tastele se ridică frumos. Capsulele tastelor se simt puțin subțiri, dar nu există semne evidente de mișcare neuniformă sau orice altceva care să-mi dea motive de îngrijorare. Totul pare robust și solid.

Cu toate acestea, există câteva nemulțumiri specifice. Tasta Enter și cea de grilă sunt prea apropiate una de cealaltă, iar tasta Enter însăși este prea mică. Multe laptopuri Asus au o configurație similară a tastaturii, deci dacă ai folosit un ZenBook înainte, probabil ești familiarizat cu această configurare.

Asus ZenBook 14 (UX3402) este un laptop cu aspect fantastic și un ecran impresionant, care oferă o performanță bună pentru sarcinile de calcul zilnice. Orice persoană în căutarea unui instrument de lucru de calitate superioară pentru Windows 11 va fi mai mult decât mulțumită cu un ZenBook 14 din seria 2022.

Gradul ridicat de acuratețe a culorilor înseamnă că acesta este o alegere excelentă pentru studenții de fotografie sau pentru oricine dorește să editeze fotografii, deși lipsa unui procesor grafic dedicat înseamnă că nu este la fel de potrivit pentru editarea video ca alte laptopuri.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu