Arest preventiv pentru cei 3 suspecți de furtul telefoanelor mobile

0
567

În cursul zilei de ieri, 3 tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru furt de telefoane mobile dintr-un magazin în noaptea de Crăciun. Astăzi, instanța a aprobat cererea anchetatorilor și a decis ca cei 3 suspecți să fie cercetați în stare de arest preventiv cel puțin în următoarele 30 de zile.

Reamintim că, ieri dimineață, polițiștii Biroului de Investigații Criminale și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, la adrese situate în localitățile Focșani, Călimănești, Pufești și Ciorani. Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 24 spre 25 decembrie a.c., în jurul orei 03.00, trei persoane ar fi pătruns, prin efracție, prin spargerea unui geam, într-un magazin din municipiul Focșani, de unde ar fi sustras 20 de telefoane mobile, de diferite mărci, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de euro. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii i-au depistat, în Gara Focșani, pe cei trei, doi tineri, de 17 și 19 ani, respectiv un bărbat, de 32 de ani. Ulterior, la imobilele folosite de aceștia, care locuiau, fără forme legale, în municipiul Focșani, polițiștii au descoperit 12 telefoane mobile, 3 tablete și înscrisuri (contracte de amanet), care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Mai mult, activitatea infracțională a celor trei a fost documentată și de polițiștii de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț, Brăila și Buzău. Astfel, cei trei sunt bănuiți de fapte similare, pe care le-ar fi săvârșit la începutul acestei luni, în județele Neamț (32 de telefoane, 3 tablete) și Brăila (9 telefoane mobile). O parte din telefoanele sustrase ar fi fost comercializate în municipiul Ploiești, prin intermediul unor case de amanet. De asemenea, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie a.c., aceștia ar fi încercat, prin același mod de operare, să pătrundă într-un magazin din Buzău, cu intenția de a sustrage bunuri. Până la acest moment, au fost recuperate 14 telefoane mobile și 3 tablete. (sursa: IPJ Vrancea)Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!