APIA: fermierii sunt așteptați cu cererile pentru subvenția pe suprafață și sâmbătă și duminică. După Paști, angajații APIA vor relua lucrul pe 30 aprilie

0
42

Peste două treimi din numărul estimat al fermierilor vrânceni au depus cererile pentru Schema de Plată Unică pe suprafață pentru anul în curs. Cu toate acestea, termenul limită – 15 mai – se apropie, iar angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură vor lucra și în zilele de weekend. De asemenea, minivacanța de Paști și 1 Mai va fi scurtată cu două zile pentru angajații APIA din toate centrele. Reprezentanții APIA Vrancea fac un apel către fermierii care nu au depus până la această dată cererea de sprijin pe suprafață și pentru sectorul zootehnic să se prezinte la sediile centrului județean/local unde sunt arondați, indiferent de data la care au fost programați. ”Având în vedere faptul că data limită de depunere a cererilor este 15 mai și că, până la acest moment, s-au depus 15.022 de cereri din totalul de 22.160, primite în Campania 2018, pentru o suprafață de 57.445,10 ha din total suprafață din 2018 de 159.280 ha, am venit în sprijinul fermierilor prin prelungirea programului de lucru pentru zilele de sâmbătă și duminică, 20-21 aprilie, precum și pentru zilele de 30 aprilie și 1 mai, deși acestea au fost declarate zile libere de către Guvern. Adresez rugămintea către toți agricultorii vrânceni să țină cont de data limită de 15 mai și să se prezinte zilele următoare în vederea depunerii cererilor de plată, pentru a evita aglomerarea în ultimele zile de campanie, precum și riscul de a nu fi în măsură să preluăm cererile acestora, determinat de timpul scurt rămas și volumul mare de lucru”, ne-a declarat Alina Maria Alecu-Bută, directorul executiv al APIA Vrancea.

În același timp, oficialii APIA fac apel la sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru a sprijini fermierii în obținerea documentelor necesare depunerii cererilor pentru subvenție. ”APIA Vrancea roagă primăriile să elibereze adeverințele de suprafață fermierilor în timp util, acestea fiind documente obligatorii la depunerea cererilor, fără adeverința de la primărie, dosarul nefiind eligibil la plată. Restricționarea sau condiționarea eliberării acestora din motive diverse, precum neachitarea taxelor și impozitelor locale, este ilegală, conform legislației în vigoare.”, a subliniat directorul executiv al APIA Vrancea.