Apelul Partidei Romilor Pro-Europa Vrancea către primarii din județ

0
333
Suntem foarte îngrijorați de pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2. În ultima perioadă, acestă pandemie (valul 4) a evoluat nespus de mult, iar acum avem nevoie de sprijinul dumneavoastră de a stopa acest virus. Vă solicităm în mod expres să asigurați măsurile sanitare de protecție, necesare tuturor, dar în special celor mai vulnerabili, așa cum sunt o mare parte dintre romii noștri, astfel încât aceștia să se poată feri de contaminare. Mai mult, vă solicit să începeți și investițiile în infrastructura care deservește această comunitate. Mulți romi nu pot pune în aplicare măsurile preventive din lipsa unui sistem de apă curentă, din lipsa unui suport financiar stabil, din lipsa accesului la electricitate, etc.
Răspândirea coronavirusului nu poate fi eradicată și nici încetinită dacă etnicizăm problema. Din păcate, acest lucru se întâmplă, în special în sate cât și în orașe și municipii, unde locuiesc familiile vulnerabile cu romi. Anumiți edili locali nu trebuie să folosească această criză sanitară pentru a alimenta ura împotriva romilor.
Prin urmare, vă invităm să emiteți o declarație sau o scrisoare publică prin care să solicitați asistenților medicali comunitari, asistenților sociali, mediatorilor sanitari, mediatorilor școlari, experților locali romi din primării, să facă deplasări prin comunitate și să verifice dacă anumite familii sunt în stare de siguranță; să protejați toate persoanele, în special pe cele care se află într-o situație mai precară, fără un suport financiar stabil și cu acces limitat la servicii publice și utilitățile de bază.
Stimați domni primari, acum, mai mult ca oricând, trebuie să învățăm să fim mai empatici și să ne manifestăm mai multă solidaritate unul cu celălalt. (președinte Partida Romiloŕ Pro-Europa Sucursala Județeană Vrancea – Toader Constantin)