Apel pentru susținerea lui Ludovic Orban din partea mai multor parlamentari și lideri locali PNL

0
265

Zeci de parlamentari și lideri locali ai PNL au semnat un apel de susținere a lui Ludovic Orban și pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Peneliștii care îl susțin pe actualul președinte al PNL îl consideră responsabil pe premierul Florin Cîțu de izbucnirea crizei guvernamentale și de imaginea negativă a PNL care se formează în rândul opiniei publice. Ei resping orice colaborare cu PSD și spun că Ludovic Orban este singurul lider care poate garanta unitatea PNL și refacerea coaliției de guvernare cu USR-PLUS și UDMR.

”Avem deplină convingere că Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentară, respectând votul exprimat la alegerile parlamentare, pentru a relansa guvernarea şi pentru a menţine Partidul Naţional Liberal ca principal partid de guvernământ, astfel încât să aibă forţa de a pune în aplicare planul pentru dezvoltarea şi modernizarea României. Ludovic Orban a dovedit, dincolo de orice îndoială, capacitatea de a conduce Partidul Naţional Liberal la victorie şi de a asigura guvernarea României în cea mai dificilă perioadă cu care ne-am confruntat după al Doilea Război Mondial. Prin activitatea sa ca prim-ministru, Ludovic Orban a arătat care este cadenţa potrivită a unei guvernări liberale, nivelul de preocupare faţă de problemele cu care se confruntă societatea, viteza în luarea deciziilor şi implementarea acestora, receptivitatea faţă de actorii interesaţi de actul de guvernare, depăşirea logicii de guvernare reactive şi previzionarea riscurilor pentru a adapta din timp acţiunea guvernamentală.

Apelul nostru către liderii partidelor politice şi toţi actorii instituţionali este acela de a acţiona în cel mai scurt timp, cu responsabilitate, pentru depăşirea crizei politice în care ne aflăm, prin refacerea coaliţiei de guvernare între PNL, USR-PLUS şi UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor naţionale. Solicităm o colaborare guvernamentală corectă, având la bază programul de guvernare agreat, şi concentrarea tuturor eforturilor politice doar asupra elementelor care ne unesc pentru a putea oferi României rezultatele unui act de guvernare eficient, consistent, concentrat asupra problemelor reale ale cetăţenilor.

Respingem în mod categoric orice formulă de colaborare cu Partidul Social Democrat, explicită sau implicită, întrucât această alternativă presupune că Partidul Naţional Liberal se va face prizonierul PSD, iar România va deraia din nou de la parcursul pentru care PNL şi forţele democratice au luptat în ultimii ani de zile. Orice fel de înţelegere cu Partidul Social Democrat va slăbi Partidul Naţional Liberal şi va determina o cruntă dezamăgire în rândul membrilor şi simpatizanţilor PNL, făcând imposibilă o candidatură competitivă în următoarele alegeri. Apreciem că Ludovic Orban, în calitate de preşedinte ales al Partidului Naţional Liberal pentru un nou mandat, este singura persoană capabilă să ofere soluţiile potrivite pentru depăşirea actualei crize cu care se confruntă România. Preşedintele Partidului Naţional Liberal este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru. Pledăm răspicat pentru refacerea unităţii Partidului Naţional Liberal şi suntem pe deplin conştienţi că singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban!”, se menționează, printre altele în apelul semnat de circa 70 de lideri PNL. Printre semnatari se găsesc și liderii PNL Vrancea, susținători ai lui Ludovic Orban: președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, parlamentarii Raluca Ioan, Ion Ștefan și Ionel Dancă, primarul municipiului Adjud, Florin Nechifor, și viceprimarul municipiului Focșani, Ana Maria Dimitriu. Congresul național al PNL va avea loc sâmbătă, 25 septembrie. În cadrul congresului se va alege președintele PNL pentru următorii ani, cursă în care s-au înscris doi candidați: actualul președinte, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu. Conform calculelor hârtiei, moțiunea prezentată de Florin Cîțu a primit mai multe voturi în cadrul organizațiilor județene și, teoretic, șeful Guvernului ar avea mai multe șanse să devină președinte al PNL la congresul de sâmbătă.