sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăOpiniiApel pentru stoparea traseismului politic

Apel pentru stoparea traseismului politic

Pe 8 august 2019, la Consiliul Național, Rareș Bogdan le spunea aleșilor PNL: “Ferecați ușile partidului pentru orice ales local al PSD. Îi vom zdrobi. Sunt dezorientați, sunt îngenunchiați”.
Mare dreptate avea! Dar cine să-l audă? Conducerea centrală de la acea vreme a dat mână liberă liderilor din teritoriu pe acest subiect!
Unii dintre ei au dat la o parte liberali activi, care au fost alături de PNL în momente grele, și au lăsat oportuniștii de serviciu să candideze pe locurile unde se făcuse opoziție dură ”noilor colegi”. Iași, Giurgiu dar și la mine în oraș sunt doar câteva exemple unde ”ospitalitatea” liderilor noștri a fost fructificată de traseiști.
Traseiști care astăzi se pregătesc să-și mute încă o dată bagajele politice și să revină de unde au plecat! Jocuri politice de slabă calitate am văzut acum câteva zile la Mehedinți, acolo unde o serie de primari au schimbat tabăra de la PNL la PSD. Practic, oamenii nu s-au înscris la PSD, că astfel și-ar pierde mandatul de edil, ci doar au făcut o poză și o promisiune, fie la presiune, fie din… păcăleală.
Cert este că traseismul nu este o chestie de încurajat! Ar trebui să o știe și să o respecte mai ales PSD care are antecedente din epoca USL și Dragnea.
Coaliția de guvernare ar trebui să anuleze astfel de jocuri subterane pe votul cetățenilor români. O soluție pentru a pune capăt acestei probleme pe care o avem la fiecare 4 ani ar fi limitarea numărului de mandate – maxim două – și stabilirea mandatului de 5 ani. (Ovidiu Burdușa, fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu