Alertă pe râul Milcov. O viitură este așteptată în această după-amiază în comuna Milcovul

0
1082

Autoritățile locale din comuna Milcovul sunt în alertă maximă, după ce au aflat că în această după-amiază că ar trebui să ajungă pe raza localității o viitură a râului Milcov. Primarul comunei spune că localnicii care au gospodăriile în apropierea malurilor râului au fost avertizați de către Comitetul pentru Situații de Urgență să-și pună la adăpost animalele și bunurile.

„Râul este în creștere, s-a umflat de la ploi și între orele 15.00 și 17.00 se așteaptă o viitură. Sunt aici cu specialiști de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, am adus niște motopompe, în caz de nevoie. Am alertat populația din zona prundurilor să evacueze animalele. Sper să facem față”, ne-a declarat Mihai Neață, primarul comunei Milcovul.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, Cătălin Popescu, ne-a precizat că la Golești, pe râul Milcov, s-a depășit cota de atenție. „Monitorizăm situația, pentru că s-a depășit cota de atenție pe râul Milcov. Deocamdată nu sunt probleme, dar nu se știe dacă apele vor mai crește sau vor scădea”, ne-a declarat Cătălin Popescu.