joi, iulie 18, 2024
AcasăAdministratieVIDEO Apă ruginie la robinetele localnicilor din Milcovul

VIDEO Apă ruginie la robinetele localnicilor din Milcovul

Un proiect realizat cu fonduri europene ce se dorea a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din comuna Milcovul se dovedește a le pune sănătatea în pericol. Localnicii sunt exasperați de calitatea proastă a apei care provine din sistemul public de alimentare și le curge la robinetele din case. De multe ori, apa este ruginie și are un gust dubios. Oamenii se feresc să o folosească pentru băut și la mâncare de teamă să nu se îmbolnăvească. Cei mai vulnerabili sunt copiii. Oamenii susțin că apa care ajunge în rezervoare nu este filtrată și clorinată la standardele cerute iar bazinele nu sunt curățate. Deși s-au făcut nenumărate sesizări, autoritățile locale nu-și asumă vreo responsabilitate. ”Asta este apa pe care primăria o furnizează oamenilor. Cum poți să bei așa ceva?”, întreabă localnicii care au postat imaginile pe rețelele de socializare.
La rându său, primarul Mihai Neață susține că apa ruginie de la robinet nu este o problemă. ”Toată lumea știe că apa nu se încadrează la standardele cerute. Sunt investiții vechi iar noi încercăm să rezolvăm situația. Dacă nu se folosește o perioadă mai lungă de timp sau la capete de rețea, atunci apa are impurități și are o culoare ruginie. Unii lasă robinetul deschis un sfert de oră sau umplu două găleți și, apoi, se rezolvă, apa e curată”, susține primarul comunei Milcovul, Mihai Neață.
În comuna Milcovul trăiesc peste 3.000 de persoane. Prețul apei ruginii de la sistemul comunal de alimentare cu apă este de 1,7 lei/mc.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu