sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSocietateANPC: atenție la produsele fast food!

ANPC: atenție la produsele fast food!

Pentru a achiziționa produse de tip fast food care să nu le pună sănătatea sau poate chiar viața în pericol, consumatorii trebuie să țină cont de câteva sfaturi:
– la cumpărarea produselor din carne/carne tocată, să acorde atenție deosebită la aspectul produsului;
– să urmărească modul de etichetare, să nu cumpere produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene;
– să refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare;
– să refuze produsele din carne pe care nu este înscrisă data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită;
– să nu cumpere produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscă să achiziționeze un produs neconform sau chiar nesigur care le poate afecta sănătatea;
Trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere și comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate și anume:
· existența și funcționarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele;
· integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportului, depozitării și comercializării;
· etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate, etc;
De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, consumatorii trebuie să se asigure că vânzătorul este echipat corespunzător, poarta halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință. Trebuie să acorde atenție prețului afișat și să verifice concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.
Și un ultim sfat – să solicite și să păstreze bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, dorește să reclame calitatea/siguranța unui produs. (
Biroul de presă al ANPC)


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

ANPC: atenție la produsele fast food!

Pentru a achiziționa produse de tip fast food care să nu le pună sănătatea sau poate chiar viața în pericol, consumatorii trebuie să țină cont de câteva sfaturi:
– la cumpărarea produselor din carne/carne tocată, să acorde atenție deosebită la aspectul produsului;
– să urmărească modul de etichetare, să nu cumpere produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene;
– să refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare;
– să refuze produsele din carne pe care nu este înscrisă data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită;
– să nu cumpere produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscă să achiziționeze un produs neconform sau chiar nesigur care le poate afecta sănătatea;
Trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere și comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate și anume:
· existența și funcționarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele;
· integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportului, depozitării și comercializării;
· etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate, etc;
De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, consumatorii trebuie să se asigure că vânzătorul este echipat corespunzător, poarta halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință. Trebuie să acorde atenție prețului afișat și să verifice concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.
Și un ultim sfat – să solicite și să păstreze bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, dorește să reclame calitatea/siguranța unui produs. (
Biroul de presă al ANPC)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu