ANL-urile din Adjud pot fi vândute chiriașilor

0
574

Consiliul Municipal Adjud a aprobat Regulamentul de vânzare a locuințelor de tip ANL existente în municipiu, având în vedere că au fost formulate solicitări în acest sens din partea chiriașilor. Vânzarea cumpărarea nu mai este condiționată de vârsta chiriașilor, ca la atribuire, dar este condiționată de câteva prevederi legislative, între care veniturile pe membru de familie și:
– Declarație notarială pentru soț/soție și toți membrii familiei menționați în contract cu textul: „Nu dețin și nu am deținut o altă locuință în proprietate, inclusiv casă de vacanță”
– Certificat de rol foscal care să ateste achitarea la zi a a tuturor contribuțiilor datorate
– Adeverință de la furnizorii de utilități care să ateste achitarea la zi a debitelor către aceștia
Valoarea la care se vând locuințele ANL este de 1757,88 lei/m.p. inclusiv TVA, aplicată suprafeței construită efectiv și cotelor indivize, din care se scade valoarea de amortizare. La acest preț se adaugă un comision de 1% pe care îl încasează primăria. Locuințele ANL se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, după minim 1 an de închiriere neîntreruptă. Prețul se achită integral la data contractului de vânzare – cumpărare, sau se achită în rate pe 15, 20 sau 25 de ani în funcție de veniturile solicitantului, cu condiția plății unui avans de 15% și a unui comision de 1%.
Locuințele ANL nu pot fi vândute timp de 5 ani de la data dobândirii, dar pot fi gajate pentru obținerea unui credit în vederea cumpărării.