Aniversare la Stația de Pompieri Vidra: se împlinesc 26 de ani de la înființare

0
223
În urma cu 26 de ani, la 1 septembrie, lua ființă Compania de Pompieri Vidra din cadrul Grupului de Pompieri Vrancea. În toată această perioadă, personalul subunității a vegheat neîncetat asupra raionului de intervenţie încredinţat şi a oferit sprijin semenilor aflaţi la nevoie.
La început, Compania de Pompieri Vidra avea în dotare 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autocamion de intervenţie cu motopompă şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă. În prezent, tehnica de intervenție a fost adaptată complexității misiunilor gestionate. Începând cu anul 2012, în cadrul subunităţii îşi desfăşoară activitatea şi echipaje de paramedici care încadrează ambulanţa SMURD, destinată acordării primului ajutor calificat şi transportului pacienţilor la unităţile spitaliceşti, iar din primăvara acestui an, în dotarea subunității a intrat o autospecială de stins incendii de pădure.
Asigurând intervenţia operativă în partea de vest a judeţului Vrancea, Stația de Pompieri Vidra are repartizat un raion de intervenţie cu o suprafaţă de aproximativ 1.406,78 km pătraţi și cuprinde 14 comune cu 70 sate și peste 29.000 de gospodării, având o populaţie de aproximativ 42.000 locuitori. Prin înființarea Punctelor de Lucru Năruja (2017) și Tulnici (2021), s-au îndeplinit criteriile minime de performanță privind reducerea timpului de răspuns la intervenții, în zona de munte a raionului de intervenție.
Toate acestea nu se puteau realiza fără oameni, fără cei care, pe parcursul a 26 de ani de existenţă a subunităţii, şi-au folosit priceperea şi pregătirea, riscându-şi viaţa în slujba cetăţeanului. Tuturor acestora, astăzi, la ceas aniversar, le transmitem recunoştinţa noastră pentru curajul și devotamentul, dăruirea și spiritul de sacrificiu, tenacitatea şi profesionalismul, dovedite în lupta cu focul şi cu stihiile naturii.
La ceas aniversar le dorim colegilor noștri, misiuni încununate de succes, alături de tradiționalul La Mulți Ani! (ISU Vrancea)