Ani grei de închisoare pentru locotenentul lui Martiș și pentru fratele lui Nicu Gheară, în dosarul falsificărilor de carduri

0
1703

Curtea de Apel București a decis, prin sentință definitivă, ca lotul de falsificatori de carduri din care făceau parte fratele lui Nicu Gheară, Tică, dar și doi focșăneni, să fie trimis după gratii.

În martie 2013, magistraţii bucureşteni au dispus arestarea preventivă a 16 dintre cele 20 de persoane reţinute în dosarul falsificatorilor de carduri bancare, acuzaţi de prejudicii de peste două milioane de euro. Astfel, au fost arestaţi preventiv: Constantin Gheară, zis şi Tică, fratele controversatului om de afaceri Nicu Gheară, Lucian Ghiuri, zis şi Piticu, Marian Radu, Vasile Stanciu, Mihai Traian Neacşu, Nicolae Iordache, Traian Dunăenco, Marinică Tiţă, Teodor Baldin, Ionuţ Gabriel Sava, Cristian Stanciu, Adrian Dorin Leu, Viorel Cornel Neagu, Mihai Marius Haisler Enea, Cristian Mihail Cociaş şi Ciprian Adrian Porumb. Tot atunci, procurorii DIICOT au descins la 85 de adrese din întreaga ţară, printre care şi din Constanţa, la o grupare de falsificatori de carduri.

Constantin Gheară (foto: Spy News)

Potrivit oamenilor legii, suspecţii fabricau echipamentele de skimming şi le instalau pe ATM-uri şi POS-uri din străinătate (din Spania, Elveţia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Austria şi chiar Columbia sau Ecuador). Cu ajutorul acestora, au reuşit să adune un prejudiciu de peste două milioane de euro.

Instanța i-a condamnat pe cei doi focșăneni – Ionuț Gabriel Sava – la 6 ani de închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b din C.pen. 1968 (dreptul de a alege și de a fi ales precum și dreptul de a exercita o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat) și pe Teodor Baldin, la aceeași pedeapsă. Fratele controversatului afacerist Nicu Gheară, Tică, a fost și el condamnat la de 6 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b din C.pen. 1968.

Cei 15 infractori care făceau parte din rețeaua falsificatorilor de carduri au primit ani grei de închisoare. Sentința definitivă poate fi consultată AICI.