joi, iulie 25, 2024
AcasăStiri InterneAngajații din Ministerul Tineretului și Sportului protestează față de ”discriminarea” salarială

Angajații din Ministerul Tineretului și Sportului protestează față de ”discriminarea” salarială

Sindicatul Național Sport și Tineret — SNST — organizează astăzi, între orele 11.00—13.00, un miting de protest la Ministerul Muncii, acțiune la care vor participa aproximativ 300 de membri din toată țara. Liderii SNST vor depune revendicările cu privire la inechitățile din salarizarea domeniului la: Guvernul României, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale și Comisia pentru muncă din Camera Deputaților.

SNST continuă seria acțiunilor de protest împotriva discriminărilor salariale vădite la care sunt supuși angajații din Sport și Tineret, în raport cu celelalte categorii de personal plătit din fonduri publice și împotriva nesoluționării, nesusținerii și neimplicării instituțiilor în rezolvarea problemelor salariale ale angajaților din acest domeniu de activitate. Concret: vechimea în muncă nu contează, au scăzut veniturile antrenorilor prin tăierea indemnizației de lot național, neplata muncii în zilele de sămbătă și duminică, funcțiile specifice nu sunt încadrate corespunzător, inexistența sporurilor pentru condiții de muncă, iar studiile superioare nu au importanță. Deși Legea salarizării a suferit mai multe corecții, personalul din domeniu nostru a fost sistematic ignorat și exclus.

Memoriile și solicitările înaintate către Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, în care sunt expuse principalele probleme cu care se confruntă angajații din sistem au rămas fără răspuns. Tratamentul inegal și discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce privește salarizarea personalului din domeniile Sport și Tineret, dar și ignorarea propunerilor de corecție și a amendamentelor depuse, au determinat menținerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România. Astfel, reîncadrarea personalului și comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1300 lei net, nediferențiat pe funcții, grade, trepte, gradații au dus la apariția unor situații aberante pe care le-am semnalat în repetate rânduri. Ridicatul din umeri, nepăsarea și modul incorect și ilegal de relaționare cu organizația sindicală au alimentat tensiunile existente și ne obligă să recurgem la toate formele de acțiuni sindicale pentru a iniția drumul către o salarizare decentă și echitabilă!

Sindicatul Național Sport și Tineret, organizație care reprezintă angajați din: Cluburile Sportive Municipale, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Complexurile Sportive Naționale, Casele de Cultură ale Studenților, Cluburile Sportive Universitare și din Federațiile Sportive Naționale, atrage atenția că nemulțumirile salariaților din domeniul nostru de activitate au ajuns la un nivel maxim, iar ignorarea acestora și lipsa unor acțiuni imediate va duce la boicotarea competițiilor sportive și declanșarea unor manifestări de protest care pot merge până la blocarea totală a activităților din Sport și Tineret. (comunicat Sindicatul Național Sport și Tineret)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu