Angajații din Finanțe nu mai protestează. Sindicaliștii au acceptat, deocamdată, propunerile ministrului Boloș

0
161
Nu vor mai fi proteste și nu se va mai întrerupe lucrul, astăzi, în unitățile ce aparțin Ministerului de Finanțe. Liderii sindicatelor din MF s-au întâlnit, luni, cu ministrul Marcel Boloș și alți reprezentanți ai ministerului și au convenit amânarea acțiunilor de protest. ”Promisiunile pe care le-am făcut sindicatelor din finanțe săptămâna trecută au fost ghidate de responsabilitatea noastră în raport cu dezvoltarea economică echilibrată și sustenabilă a țării. Mi-am asumat că mă voi lupta pentru profesioniștii care fac diferența. În acest sens, depunem eforturi pentru a ne asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernului României săptămâna aceasta. Astăzi, majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanțelor reprezentanți care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord. Cu această ocazie, ne-au transmis că 𝐯𝐨𝐫 𝐚𝐦𝐚̂𝐧𝐚 𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐞𝐚𝐮. Separat, au avut loc discuții tehnice pe tema proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru înlăturarea discrepanțelor salariale înregistrate la nivelul sistemului finanțelor publice.”, a scris ministrul Finanțelor pe Facebook.
Sindicaliștii din Finanțe anunțaseră, inițial, acțiuni de protest în unitățile fiscale din teritoriu și la sediile din București. Acestea urmau să se desfășoare la orele dimineții.
PS – Se pare că o parte dintre sindicaliști nu renunță la protest. ”SOLIDARITATEA nu renunță. Mâine între 8 și 10 grevă de avertisment la nivel național și tot mâine, între 9 și 10 pichetarea Ministerului Finanțelor. In ambele acțiuni ni se pot alătura și colegi care nu fac parte din organizația noastră.”, a scris pe Facebook, luni seară, Dorin Modure, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală SOLIDARITATEA.