joi, martie 28, 2024
AcasăSocietateAnaliză Infocons: Pate de post cu până la 13 E-uri

Analiză Infocons: Pate de post cu până la 13 E-uri

Mulți credincioși țin post în această perioadă, până la Crăciun. Ei caută în magazine diverse produse de post, care să compenseze lipsa de carne și lactate din meniul zilnic. Unul din produsele cele mai căutate în această perioadă este pateul de post. În acest context, InfoCons a realizat un studiu pe 39 de produse tip pastă vegetală, ce se regăsesc pe piața din România. Iată, mai jos, concluziile generale:

Din punctul de vedere al procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):

  • Broccoli 33% din compoziție
  • Boabe de soia 32 % din compoziție
  • Boabe de soia 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție
  • Boabe de soia 32 % și măsline 2.1% din compoziție
  • Semințe de floarea soarelui 10% din compoziție
  • Măsline într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție
  • Ciuperci într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție
  • Ardei într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție
  • Semințe de in 2.5% din compoziție
  • Ceapă verde 2% din compoziție

Aditivi alimentari regăsiți în pate-ul de post (pastă vegetală):

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de post (pastă vegetală):

  • 61.54% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari), iar numericul de aditivi alimentari variază intre 0 – 13:
  • 2.56% din produse au în compoziție 13 E-uri;
  • 5.13% din produse au în compoziție 11 E-uri;
  • 5.13% din produse au în compoziție 10 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 9 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 7 E-uri;
  • 12.82% din produse au în compoziție 6 E-uri;
  • 12.82% din produse au în compoziție 5 E-uri;
  • 15.38% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 3 E-uri;
  • 38.46% din produse nu au în compoziție E-uri.

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în pateul de post (pastă vegetală) situația se prezintă astfel:

  • 58.97% dintre produsele studiate au avut în componență caragenanul (E407);
  • 43.59% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamatul de sodiu (E621);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență eritorbat de sodiu (E316).

Alte date reieșite din analize: valoarea energetică este cuprinsa între 184 kcal și 319 kcal; cantitatea de grăsimi variază între 16g și 28.9g; cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.7g și 3.3g; 46.15% din produsele analizate nu conțin fibre; 92.31% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine/100g. Mai multe detalii găsiți pe Asociația pentru Protecția Consumatorilor – Infocons.


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Analiză Infocons: Pate de post cu până la 13 E-uri

Mulți credincioși țin post în această perioadă, până la Crăciun. Ei caută în magazine diverse produse de post, care să compenseze lipsa de carne și lactate din meniul zilnic. Unul din produsele cele mai căutate în această perioadă este pateul de post. În acest context, InfoCons a realizat un studiu pe 39 de produse tip pastă vegetală, ce se regăsesc pe piața din România. Iată, mai jos, concluziile generale:

Din punctul de vedere al procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):

  • Broccoli 33% din compoziție
  • Boabe de soia 32 % din compoziție
  • Boabe de soia 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție
  • Boabe de soia 32 % și măsline 2.1% din compoziție
  • Semințe de floarea soarelui 10% din compoziție
  • Măsline într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție
  • Ciuperci într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție
  • Ardei într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție
  • Semințe de in 2.5% din compoziție
  • Ceapă verde 2% din compoziție

Aditivi alimentari regăsiți în pate-ul de post (pastă vegetală):

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de post (pastă vegetală):

  • 61.54% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari), iar numericul de aditivi alimentari variază intre 0 – 13:
  • 2.56% din produse au în compoziție 13 E-uri;
  • 5.13% din produse au în compoziție 11 E-uri;
  • 5.13% din produse au în compoziție 10 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 9 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 7 E-uri;
  • 12.82% din produse au în compoziție 6 E-uri;
  • 12.82% din produse au în compoziție 5 E-uri;
  • 15.38% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 3 E-uri;
  • 38.46% din produse nu au în compoziție E-uri.

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în pateul de post (pastă vegetală) situația se prezintă astfel:

  • 58.97% dintre produsele studiate au avut în componență caragenanul (E407);
  • 43.59% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamatul de sodiu (E621);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență eritorbat de sodiu (E316).

Alte date reieșite din analize: valoarea energetică este cuprinsa între 184 kcal și 319 kcal; cantitatea de grăsimi variază între 16g și 28.9g; cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.7g și 3.3g; 46.15% din produsele analizate nu conțin fibre; 92.31% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine/100g. Mai multe detalii găsiți pe Asociația pentru Protecția Consumatorilor – Infocons.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu