VIDEO Ana-Maria Dimitriu: “PSD blochează proiectele liberale”. Lipsa de transparență din Consiliul Local, o povară pentru un oraș întreg

0
104

În ultimii trei ani, de când mandatul de primar al Focșaniului a fost preluat de Cristi Misăilă, ședințele Consiliului Local au devenit extrem de tensionate. Politica pumnului în gură pe care a încercat să o introducă Misăilă i-a reușit parțial, pentru că toată lumea îl ascultă cu obediență. Nu și reprezentanții PNL din Consiliul Local, care i-au cerut acestuia socoteală ori de câte ori au avut ocazia. Consecința? Misăilă a făcut tot ce a putut pentru a bloca proiectele PNL, inițiate pentru binele focșănenilor.

De-a lungul celor trei ani de mandat scurse până acum, grupul consilierilor PNL a avut mai multe inițiative. Ei au cerut, în nenumărate rânduri, asfaltarea unor străzi care sunt nedemne de un oraș european. Simplul fapt că au fost inițiate de PNL a făcut ca acestea nici măcar să nu ajungă să fie supuse dezbaterii în plenul Consiliului Local. “Din 2016 de când facem parte din Consiliul Local am inițiat mai multe inițiative pe care administrația PSD+ALDE+UNPR+ independent nici nu le-a băgat în seamă, pentru simplul motiv că veneau de la noi, de la PNL. Sunt inițiative care îi priveau direct pe cetățenii municipiului Focșani, veneau din discuțiile avute cu cetățenii, pentru că noi am fost aleși de ei. Am propus reabilitarea unor străzi din oraș care nu au fost asfaltate niciodată. Misăilă și au lui s-au opus. Iar la ora actuală sunt tot neasfaltate acele străzi”, a declarat Ana-Maria Dimitriu, consilier local PNL și candidat la Parlamentul European din partea Partidului Național Liberal.

Au fost și cazuri, totuși, în care unele inițiative ale liberalilor au fost acceptate, au deveniri hotărâri de Consiliu Local, dar…nu sunt respectate și aplicate. Un exemplu este inițiativa consilierei PNL Laura Ciocoeaș, care a propus remodelarea vizuală a unor clădiri de pe domeniul public. Este vorba despre punctele termice, care prin culoarea lor cenușie dau orașului un aer trist. Liberala a propus ca imobilele respective să fie pictate de elevii talentați de la Liceul de Arte, care să le dea culoare și viață, iar în final cea mai bună lucrare să fie premiată. Proiectul a devenit hotărâre, dar a trecut aproape un an de când aceasta nu a fost pusă în practică, fără ca Primăria să dea și explicații cu privire la motivul pentru care se tot amână aplicarea ei.

În ceea ce privește proiectele inițiate de PSD, de multe ori consilierii care dețin puterea în Consiliul Local, în frunte cu primarul Misăilă, dau dovadă de lipsă de transparență. Ei refuză să dea explicații cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii publici. În vreme ce invocă lipsa banilor atunci când resping proiecte ale liberalilor, cum e și cazul unui festival internațional de cultură, pe care l-au propus liberalii, pe de altă parte sunt cheltuiți banii publici fără justificări. Este și cazul celor 160 de stilouri cumpărate pentru 24 Ianuarie, care au costat peste 100 de euro bucata. Acestea au fost personalizate și făcute cadou, nu se știe cui. “Pe 24 Ianuarie primarul Misăilă a dăruit 160 de stilouri de peste 100 de euro bucata. Într-o conferință de presă a declarat că s-au dat consilierilor locali. Eu pot să spun că nici unul dintre colegii mei nu a primit un asemenea stilou și nici nu aveam nevoie să îl primim. S-au dat profesorilor universitari, dar nu i-a nominalizat, și reprezentanților de la cel mai înalt nivel al statului, dar nu știm la cine s-a referit. La vârful Primăriei Focșani nu există transparență, nu știm pe ce se cheltuie banii și nu e firesc, pentru că nu sunt banii dumnealui, sunt banii tuturor focșănenilor”, a adăugat Ana-Maria Dimitriu, consilier local PNL și candidat al partidului la Parlamentul European.

Material comandat de PNL Vrancea, realizat de SC King News 24 SRL Focșani. Cod mandatar financiar: 41190007.