Amenzi și confiscări de lemne pe drumurile din Vrancea

0
469

În perioada 30 august – 5 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale rezultate din punerea în valoare, exploatarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase. Astfel, în urma celor 90 de controale desfășurate pe drumurile publice, la depozitele de materiale lemnoase și în fonduri forestiere, au fost constatate 8 infracţiuni şi aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, din care 13 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 14.000 de lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 25 mc material lemnos, în valoare totală de peste 8.000 de lei.

Exemple:
La data de 04 septembrie a.c., ora 04.35, în urma activităților specifice desfășurate de polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Vidra, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din comuna Nereju, care transport pe DN 2 D – Valea Sării, cu o autoutilitară, cantitatea de 6,840 mc cherestea rășinoase, fără a avea aviz de însoțire pentru materialul lemnos.  Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar cantitatea de material lemnos, precum și mijlocul de transport au fost confiscate.

La data de 04.09.2019, ora 13.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Panciu au identificat în trafic, pe raza comunei Movilița, un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comună, care conducea o autoutilitară, transportând material lemnos fără a deține documente legale de proveniență și transport.  După ce cantitatea de 4,7 mst lemn foc a fost ridicată în vederea confiscării la și predată în custodie unui ocol silvic, împreună cu organele silvice au fost identificate 6 cioate, cu un volum de 6,72 metri cubi, în valoare de 4287.18 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal. (IPJ Vrancea)