Amenzi de peste 24.000 lei date de polițiștii vrânceni în urma acțiunilor în trafic, timp de două zile

0
171

Polițiști vrânceni continuă să acționeze pe raza județului Vrancea, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În perioada 28 – 29 august a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 17 acțiuni și peste 20 de filtre, pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 459 de autovehicule și legitimate peste 550 de persoane. Acțiunile au vizat și prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, 7 persoane fiind testate pentru consumul de substanțe psihoactive și 275 pentru consumul de alcool. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 24.000 de lei. Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Cetățenilor le-a fost reamintit faptul că, potrivit modificărilor legislative în materie penală respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 142 de evenimente, 127 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112. (IPJ Vrancea)