Amenzi de 136.000 la centrele rezidențiale pentru vârstnici din Vrancea. Dosar penal în cazul azilului de la Vîrteșcoiu

0
4955

Săptămâna care a început a reprezentat un maraton din partea instituțiilor de control, care sub coordonarea prefectului au verificat activitatea centrelor pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile.

Echipe mixte de control formate din reprezentanţi de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vrancea, au controlat 51 de centre rzidențale din județ, plus încă patru centre ”fantomă”, așa cum au fost etichetate de prefect spațiile Crucii Roșii de la Vârteșcoiu și Gugești, care nu sunt autorizate.

Astăzi, prefectul Nicușor Halici a prezentat bilanțul controalelor. El a precizat au fost aplicate 167 de sancțiuni, din care 147 de avertismente și 20 de amenzi în valoare de 136.000 de lei. Cu această ocazie, au fost date termene de remediere acolo unde s-au găsit probleme, iar în cazul celor patru centre aparținând Crucii Roșii, directorarea instituției și-a luat angajamentul de a le autoriza în cel mai scurt timp. Cert este că pentru acest lucru, IPJ Vrancea a deschis un dosar penal.