sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateAmbasadorul Rusiei va bea un pahar de vodka "la coada calului" generalului...

Ambasadorul Rusiei va bea un pahar de vodka „la coada calului” generalului Suvorov

Reprezentanţii corpului diplomatic al Ambasadei Rusiei la Bucureşti vor depune miercuri coroane de flori şi îl vor comemora la Dumbrăveni pe generalul rus Al. V. Suvorov, de la naşterea căruia s-au împlinit 285 de ani.

La ceremonie vor participa Excelenţa Sa, domnul Oleg Malginov, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, diplomaţi ai Ambasadei, reprezentanţi ai corpului diplomatic, ai autorităţilor locale şi judeţene, ai Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse pentru activitatea militară şi memorială, ai Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale al României, ai garnizoanei militare locale, ai mediului de afaceri din Rusia în România, ai Comunităţii Ruşilor-Lipoveni din România, elevi ai şcolii de pe lângă Ambasada Rusiei în România, localnici ai comunei Dumbrăveni.

Conform obiceiului, participanţii la momentul solemn vor cinsti un pahar de votcă „la coada calului”, lângă statuia ecvestră a generalului.

„În acest an se împlinesc 285 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai mari şi mai importanţi comandanţi militari ai secolului al XVIII-lea din Rusia — Alexandr Vasilievici Suvorov. Acesta nu a pierdut nicio bătălie dintre cele peste 60 pe care le-a condus pe câmpul de luptă.
În cinstea lui au fost inaugurate monumentele nu numai în Rusia, ci şi în Ucraina, Republica Moldova, Elveţia. Există un monument şi în România inaugurat în cinstea celor două mari victorii — de la Râmnic şi Focşani — bătălii câştigate împotriva turcilor.
Monumentul de la Dumbrăveni a fost inaugurat după proiectul cunoscutului sculptor român Marius Butunoiu în anul 1949, pe locul desfăşurării unei mari bătălii în anul 1789″, se arată în comunicatul Ambasei Rusiei la Bucureşti.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu