duminică, iunie 23, 2024
AcasăStiri InterneAlerte de caniculă și de vijelii

Alerte de caniculă și de vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de specialitate. Unele dintre ele vizează instabilitatea atmosferică accentuată. Munții Vrancei se află sub incidența acestei avertizări, până aproape de miezul nopții.

Un cod galben de caniculă este valabil de astăzi și până mâine dimineață. Meteorologii spun că în cea mai mare parte a Moldovei (inclusiv Vrancea), nordul Olteniei și al Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Banatului și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri, nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade. În sud-estul Olteniei, sudul și estul Munteniei și în partea continentală a Dobrogei va fi cod portocaliu.

Județul Vrancea va intra sub incidența codului portocaliu de caniculă începând de mâine dimineață și până miercuri dimineață. În acest interval, în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade celsius, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.(sursa: ANM)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu