Agrostar a deschis un Centru Regional la Focșani

0
335
Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe Agrostar a creat o rețea de șapte Centre Regionale care oferă consultanță și sprijin în vederea accesării de fonduri europene prin PNDR-Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 dar și prin alte programe europene. Centrele funcționează în Alexandria, Rm. Vâlcea, Constanța, Galați, Buzău, Focșani și București. Măsurile pe care Agrostar le propune beneficiarilor PNDR vizează atât dezvoltare de activități agricole cât și neagricole în mediul rural cum ar fi: Submăsura 6.1-Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri; Submăsura 6.3-Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici; Submăsura 4.1-Investiții în exploatații agricole (fermele de familie); Submăsura 6.2-Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale; Submăsura 6.4-Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole. “Agricultura românească a avut și are în continuare un rol important în economia românească, iar în condițiile unei bune absorbții a fondurilor europene, care ar stimula antreprenoriatul, România ar putea deveni o adevărată putere agricolă a Europei, cu condiția să beneficieze și de un sprijin guvernamental substanțial și constant. Credem cu tărie că prin accesarea de fonduri europene destinate dezvoltării mediului rural, investiții în educație și formare, precum și informarea locuitorilor de la sate, mediul rural ar cunoaște o dezvoltare atât în plan economic, cât și social. Specialiștii noștri oferă sprijin atât în pentru întocmirea documentației necesare accesării măsurilor, cât și pe întreaga perioadă de derulare/implementare a proiectelor, astfel încât solicitanții să beneficieze de cele mai bune servicii de consultanță, a declarat președintele Agrostar, Niculae Ștefan (foto), prin intermediul unui comunicat de presă.
De asemenea, Centrele oferă consultanță și pentru accesarea de fonduri prin programele operaționale: POCA (Program Operațional Capacitate Administrativă), POCU (Program Operațional Capital Uman), POIM (Program Operațional Infrastructura Mare), POPAM (Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime) etc. Fermierii din Vrancea care doresc să beneficieze de consultanță în acest sens se pot adresa Centrului Regional din Focșani – Str. Maior Gh. Sava, nr.3, persoană de contact Mihaela Avram – avrammihaela23@yahoo.com, tel: 0723.456.873.
Federația Agrostar, cea mai mare federație sindicală din domeniul agricol, are în componență peste 45.000 de membri, atât producători agricoli cât și salariați din agricultură și servicii conexe, din sectorul privat dar și din cel bugetar.
Citeste si:

Vreme frumoasă și fără caniculă până la sfârșitul lui Cuptor
Filmul ”Statuile dacice la Roma”, vineri, 22 iulie, la sala Balada
Vântul puternic nu ne ocolește nici astăzi
Panciu: cheltuieli de 2,2 milioane de euro în luna iunie
Adjud: 20% din bugetul pe luna iunie, alocat pentru reabilitarea străzilor
Circa 8.000 de titluri de stat vândute în prima săptămână de subscripție publică

Ştiri din 18 iulie:
Tânăr de 21 de ani din Mărăşeşti, arestat pentru o tâlhărie comisă în Focşani
Alcoolemie de 1,18 mg/l, găsită după o tamponare la Dumbrăveni
S-a suplimentat Programul Rabla
Ionuț Filimon, exclus din PNL. Își va pierde și mandatul de consilier local
CFR, amendată pentru lăsarea în paragină a monumentului istoric Gara Odobești
Parcurile din Focșani, ocupate de echipamentele pompierilor în următoarele trei zile
500 de amenzi şi 19 permise reţinute în week-end de Poliţia Rutieră
ENET, „debranșată” de la serviciile de internet
Accident cu doi răniţi, la Vulturu; fetiţă de 5 ani lovită pe trecere la Slobozia Bradului
Odobeşti: Jumătate din bugetul lunii iunie a mers către investiţii în străzi, drumuri, poduri şi locuinţe
Mărăşeşti, oraşul vrâncean cu bugetul cel mai mic în luna iunie
Focșăneanul Răzvan Burdușel, medalie de bronz în Turcia, la Campionat Mondial Gimnazial
S-au extras bonurile fiscale norocoase
Lege nouă: la pensia anticipată parțială nu se mai pierd mulți bani
Vrancea, la coada clasamentului privind salariul mediu