Acuzații de falsificare de documente la concursul pentru funcțiile de directori de școli

0
440

Jan Zbârciog, directorul Colegiului „Ion Mincu” din Focşani s-a retras definitiv din concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere din liceu. El s-a înscris la ambele funcții, atât cea de director plin, cât și pentru funcția de director adjunct, dar în urma probelor cel mai mare punctaj a fost realizat de Manuela Petrea, care va conduce unitatea de învățământ în următorii patru ani. Deși s-a calificat pentru postul de director adjunct, Jan Zbârciog a decis să se retragă, împotriva acestuia fiind depusă o sesizare pentru folosirea de documente false în concurs.

„Am un coleg care mă tot presează şi vreau să sting acest conflict, să aduc normalitatea în şcoală. Mi-a făcut 270 de sesizări într-un an de zile. O să demonstrez că nu este adevărat ceea ce spune, legat de documentele false. Este păcat pentru  o ambiţie să stricăm atmosfera din cancelarie şi din această cauză am făcut un pas înapoi”, ne-a spus Jan Zbârciog.

„El m-a reclamat primul la poliţie. Eu am spus de la început că nu este în stare să fie director de şcoală. Cele trei sau patru sesizări pe care i le-au făcut au avut ca obiect abuzurile pe care acesta le comite Inspectoratul Şcolar mi-a dat dreptate, dar nu s-a luat nicio măsură. Nu eu sunt vinovat că s-a retras din concurs, ci dânsul, pentru că a folosit documente false. Văd că Inspectoratul Şcolar îl ţine în continuare director, deşi  trebuia demis de urgenţă”, ne-a spus în replică Vasile Lupu.

„S-a retras din concurs şi nu este singurul. Din moment ce s-a retras, nu mai face obiectul niciunui studiu din partea noastră. Vor fi mai multe posturi de conducere în şcoli care rămân vacante şi probabil va fi organizat un alt concurs”, a ținut să precizeze Dorin Cristea, inspectorul școlar general al IȘJ Vancea.Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentVIDEO Imagini terifiante de la locul tragediei de pe E85, unde au murit patru persoane
Articolul următorMinivacanță de Ziua Națională