Actorul Iulian Postelnicu, absolvent al CN Unirea Focșani, află în această seară dacă ia al doilea premiu Gopo

0
600
secventa din film

În această seară, în Sala Mare a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, va avea loc  cea de-a XVII-a ediție a Premiilor Gopo (un fel de Gală Oscar a filmului românesc). Evenimentul va fi prezentat, în premieră, de duo-ul format din actrița și scenarista Lia Bugnar și actorul Marius Manole. La Gala Premiilor Gopo 2023 vor fi prezenți nominalizații ediției din acest an, alături de alți profesioniști din industrie, invitați și omagiați în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Gopo de până acum. Invitații vor fi întâmpinați pe covorul roșu de vedeta PRO TV Amalia Enache.

Printre nominalizații ediției din acest an se numără și Iulian Postelnicu, la categoria cel mai bun actor în rol principal. Rolul pentru care este nominalizat este cel al polițistului Ilie, din filmul ”Oameni de treabă”. Iulian Postelnicu a obținut, deja, două premii speciale pentru acest rol – la Cottbus Film Festival (Germania) și Namur International Film Festival (Belgia). ”Comedia neagră îl are ca protagonist pe Iulian Postelnicu în rolul lui Ilie, un fost polițist de oraș, acum la datorie într-un sat de graniță din nordul României. El speră să-și găsească liniștea și rostul, visând să aibă o livadă proprie, și își umple timpul gestionând conflicte minore la barul local, ignorând în mare parte faptele îndoielnice ale primarului, precum și alte lucruri dubioase ce se întâmplă în sat. Însă, atunci când o crimă tulbură mersul lucrurilor, Ilie încearcă să devină ce nu a fost niciodată: justițiarul care arestează toți vinovații.”, se arată în prezentarea filmului. ”Accentul a fost una dintre mize pentru mine, să îmi recapăt accentul cu care am venit în București și apoi să îl duc pe ăsta cu care am venit mai în zona de nord. Și aici am tot încercat chestii, m-am uitat la tot felul de filmulețe pe YouTube și cred până la urmă mi-a ieșit, am „păcălit” niște oameni, pentru că mi-a spus cineva din Botoșani, care a văzut filmul, că mi-a ieșit bine accentul. M-am simțit foarte bine pentru chestia asta.”, a declarat actorul din rolul principal. Iulian Postelnicu are aproape 45 de ani și este absolvent al Colegiului Național ”Unirea” din Focșani. El a mai obținut premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal, în anul 2020, cu filmul ”Arest”.

Filmul în care joacă Iulian Postelnicu – Oameni de treabă – are 10 nominalizări la ediția din acest an a Premiilor Gopo:

  • Cel mai bun film de lungmetraj,
  • Cea mai bună regie,
  • Cel mai bun actor în rol principal – Iulian Postelnicu,
  • Cel mai bun actor în rol secundar – Vasile Muraru,
  • Cea mai bună actriță în rol secundar – Crina Semciuc,
  • Cel mai bun scenariu,
  • Cea mai bună imagine,
  • Cel mai bun montaj,
  • Cea mai bună muzică originală,
  • Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură.