Activitate de tineret „Muguri de versuri”, la DJST Vrancea

0
252

În data de 27 iulie s-a desfășurat activitatea „Muguri de versuri” din cadrul proiectului de și pentru tineret „Tinerii în CENTRU”, organizat de Centrul de Tineret Focșani. Proiectul este organizat în perioada 17 mai – 10 noiembrie 2021 și are ca scop facilitarea dezvoltării personale a tinerilor de județ, deprinderea unor abilități de comunicare, prin organizarea unor ateliere de lucru. La activitatea de marti, 27 iulie, care a fost organizată în colaborare cu scriitorul Adrian MATEI, au participat 18 tineri de la Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea – MF Odobesti, Colegiul Tehnic „Valeriu Cotea”, Colegiul Național „Al.I.Cuza” și Liceul de Artă „Gh.Tattarescu”.

Participanții au fost coordonați și însoțiți de doamnele Mihaela Paraschivescu și Chipăilă Alina din cadrul DGASPC Vrancea – MF Odobești, doamnele profesoare Elena Micu Iliescu și Oana Săcăluș de la Colegiul Tehnic „Valeriu Cotea și doamna Monica – Elena Sandu de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani. “Ne-am înconjurat azi de tineri minunați, deschiși spre literatură, comunicarea cu ei fiind facilă și creativă. Trecerea prin poezia de dragoste, de la Alecsandri până la Păunescu, a scos la iveală, din sufletele lor inocente, adevărate comori literare așezate în cuvinte bine ticluite. Admirabili au fost și când au luat parte la o scenetă – o poveste de dragoste cu tente umoristice, reprezentația actoricească smulgând aplauze și râsete din partea participanților. Personal, m-am bucurat de prezența acestor tineri încântători care m-au fascinat și de la care, recunosc, am multe de învățat.” – ne-a declarat scriitorul Adrian MATEI, la sfârșitul activității.

Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea mulțumește participanților la proiectul de tineret „Tinerii în CENTRU”, școlilor și liceelor partenere, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea,  precum și coordonatorilor acestora! Mulțumim din suflet colaboratorului nostru din acest proiect, scriitorului Adrian MATEI, cel care a fost în mijlocul tinerilor pe parcursul a două ore și care i-a  învățat pe aceștia să se exprime în „Muguri de versuri”! Proiectul va continua și săptămâna viitoare cu alte două activități, una care se va desfășura la Centrul de Tineret Focșani în data de 03 august, iar pe data de 04 august activitatea se va desfășura la DGASPC Vrancea. (DJST Vrancea)