Acțiunile polițiștilor vrânceni de la Biroul Siguranță Școlară

0
367

Începând cu data de 14 septembrie a.c., Biroul Siguranță Școlară si-a început activitatea. Polițiștii de la această structură acționează exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate direcțiile ce privesc elevii și profesorii.

Aceștia acționează împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul  cunoașterii situației  de fapt existente la nivelul fiecărei unități de învățământ, cunoașterea modului de asigurare cu mijloace și sisteme de protecție, fie că este vorba despre învățământul preuniversitar sau cel universitar, de mediul urban sau rural, de unitățile de stat sau cele private. Astfel, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, la nivel național și local, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Vrancea, în colaborare cu specialiștii de la  Serviciul Ordine Publică au intensificat activitățile de control în unitățile de învățământ, urmărindu-se:

  • organizarea și realizarea pazei și protecției bunurilor și valorilor;
  • existența analizei de risc la securitate fizică și implementarea măsurilor stabilite;
  • respectarea cerințelor minime de securitate;
  • instalare și funcționalitatea sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției.

Astfel de acțiuni vor fi efectuate și în perioada următoare, sub coordonarea Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. (IPJ Vrancea)