Acțiuni zilnice pentru verificarea respectării măsurilor de protecție în contextul pandemiei

0
144

La data de 17 februarie a.c., poliţiştii vrânceni împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au continuat să acţioneze pe raza judeţului, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor. Activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost legitimate 204 persoane şi au fost controlate 138 de obiective/locaţii, precum şi 128 de societăţi comerciale, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijloacelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 102 astfel de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei, din care 155 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura zilnic activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. (IPJ Vrancea)