joi, iunie 13, 2024
AcasăPanciuAcțiuni de control derulate de polițiștii din Panciu, soldate cu amenzi, confiscări...

Acțiuni de control derulate de polițiștii din Panciu, soldate cu amenzi, confiscări și dosare penale / Un șofer a fost drogat, doi bărbați au fost depistați în timp ce tăiat ilegal arbori

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu și Secției 10 Poliție Rurală Panciu au desfăşurat acțiuni în sistem integrat, pentru creşterea gradului de siguranță a cetățenilor şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

La data de 16 martie a.c., în intervalul orar 06.00 – 18.00, aproximativ 45 de polițiști din cadrul Poliției Orașului Panciu și Secției de Poliție Rurală Panciu, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Vrancea și ai unor ocoale silvice, au efectuat o acțiune cu efective mărite, pe raza orașului Panciu și a comunelor arondate. Acțiunea a avut ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, al consumului de alcool și de substanțe psihoactive, prevenirea absenteismului școlar, transportul și depozitarea ilegală a materialului lemnos.

În cele 5 filtre organizate, au fost legitimate peste aproximativ 300 de persoane, fiind controlate 246 de autovehicule. Șapte elevi au fost depistați că absentează de la cursuri. În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 2 infracțiuni și au aplicat 128 de sancțiuni contravenționale, dintre care 90 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute 8 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate se ridică la suma de aproximativ 66.000 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 118,53 mc material lemnos.

Exemple:

La ora 09.00, pe DN 2L, în comuna Străoane, a fost identificat în trafic un autoturism, condus de către un bărbat, din județul Vrancea. În urma testării preliminare, rezultatul a indicat pozitiv la substanța THC (cannabis), motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate o mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La ora 10.30, într-un fond forestier al unei comune au fost depistați doi bărbați, în vârstă de 72 de ani, respectiv 36 de ani, în timp ce tăiau ilegal arbori. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de tăiere ilegală de arbori. (IPJ Vrancea / foto: arhivă)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu