Acțiuni comune ale polițiștilor rutieri din Vrancea și Buzău

0
221

Vineri, în intervalul orar 12.00 – 16.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, au desfășurat concomitent o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării vitezei regulamentare. Au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, care au fost amplasate în sistem „cascadă”, în special în zonele unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic. În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat peste 50 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 36 pentru nerespectarea vitezei legale. Au fost reţinute 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Activitățile de verificare și control în trafic au fost continuate pe tot parcursul weekendului, pe toate drumurile din judeţul Buzău, aparatele radar înregistrând în total 209 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 41 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză – 175 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 30 de ani, din Buzău, care a fost oprit de polițiști în timp ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău. În localitate, cea mai mare viteză – 131 km/h – a fost înregistrată pe Şoseaua Nordului, în municipiul Buzău, la volan fiind un șofer  de 30 de ani, din Iaşi.

Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale. Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (30), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (24), dar şi 83 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 35 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 199.000 de lei. (IPJ Buzău)