Accesorii și echipamente pentru situații de urgență

0
279

Există multe situații pe șosea care necesită prezența unor anumite accesorii la mașină. Aceste situații pot fi cauzate de un accident rutier sau funcționarea proastă a vehiculului. Accesoriile și echipamentul necesare în situațiile de urgență care sunt prezentate pe website-ul nostru includ următoarele categorii:

Truse de prim-ajutor. Existența acestor truse este obligatorie. Conținutul lor poate varia, în funcție de țară, iar cele mai multe dintre truse includ materiale medicale cum ar fi bandaje, diverse tipuri de medicamente, bandă adezivă, șervețele antiseptice, etc., care sunt necesare pentru tratamentul de prim ajutor în caz de rănire.

Ciocane de urgență. Aceste unelte ajută la spargerea geamurilor în cazul în care pasagerul sau șoferul nu pot ieși afară din vehicul din cauza unei încuietori de portieră blocată, sau în cazul în care sunt inconștienți. Rețineți că cele mai multe parbrize de față nu se pot sparge cu ajutorul unui ciocan întrucât sunt fabricate din sticlă triplez, cu mai multe straturi.

Stingătoare de foc auto. În cazul în care se ia foc, în interiorul sau exteriorul vehiculului, acest echipament va fi necesare pentru stingerea focului. Există diferite tipuri de stingătoare de incendii, dar, de obicei, cele umplute cu pudră de CO2 sunt cele care se folosesc la mașini. Stingătoarele de foc auto trebuie să aibă eticheta BC sau ABC, astfel fiind destinate stingerii tuturor tipurilor de flăcări. Aceste accesorii diferă prin volumul rezervorului și pot fi prevăzute  cu prevăzute cu curele de prindere.

Veste de siguranță. Acestea sunt veste foarte ușoare, făcute, de obicei din textile sintetice și au pe ele dungi reflective la lumină. Asigură o mare vizibilitate în condiții de vizibilitate slabă.

Lanterne. Acestea sunt lumini de avertizare care se pot pune pe pământ, lângă mașină în cazul în care echipamentul este stricat, ca și semn suplimentare atunci când sunt accidente rutiere sau locații periculoase sau pentru a avertiza alți participanți la trafic că există un vehicul imobilizat în drumul lor. De obicei, aceste dispozitive au câteva moduri de iluminare, inclusiv flashuri.

Triunghiurile de avertizare. Un triunghi de avertizare este un semn triunghiular din metal și plastic de 18” înălțime și cu un înveliș de reflectare a luminii. De obicei are picioare de susținere și, în interior, material de vinilin fluorescent de culoare portocalie. Triunghiurile sunt cel mai folosite pentru aceleași motive ca și lanternele; cu excepția că nu emit lumină ci doar o reflectă. Accesorii pentru mașina ta pot fi găsite aici Autopieseonline24.ro.