Accesorii de care orice dormitor are nevoie

0
340

Un dormitor nu trebuie să fie doar camera în care dormim. Putem transforma dormitorul într-un adevărat spațiu de relaxare, în care putem petrece anumite momente din zi pentru a citi sau pentru a petrece timp alături de cei dragi. Bineînțeles că orice dormitor are un pat, noptiere, poate un dulap și ar putea părea o cameră cam simplă sau chiar plictisitoare. Cu toate acestea, există câteva accesorii pe care trebuie neapărat să le aveți în dormitor pentru ca această cameră să își schimbe complet aspectul. Dacă vreți să transformați dormitorul într-un spațiu primitor, relaxant și plăcut, iată câteva accesorii pe care nu trebuie să le treceți cu vederea.

Cuverturi pat

Orice pat are nevoie de o cuvertură. Cuverturile au rolul de a menține lenjeria patului curată, ferind-o de posibile pete sau praf. De asemenea, dacă doar vreți să vă întindeți puțin sau să ațipiți și aveți o cuvertură de pat, nu mai trebuie să vă schimbați în pijamale. Puteți să vă relaxați direct pe aceasta. Cuverturile de pat nu au doar scopul de a proteja patul. Pot fi utilizate și pentru a înfrumuseța camera și a îi oferi un aspect curat și bine îngrijit. Puteți opta pentru cuverturi pat în modele contrastante, cu flori sau modele abstracte, sau pentru cuverturi pat simple, în culori calde sau complementare.

Păturici

Orice dormitor ar trebui să aibă una sau două pături mici care să aducă o pată de culoare și puțin contrast camerei. Păturicile sunt foarte bune pentru a fi utilizate când vrei să te relaxezi puțin în pat și simți nevoia să te acoperi. Le poți folosi fie peste picioare sau le poți pune peste umeri când te uiți la televizor, sau te poți acoperi cu ele când te pui în fotoliu să citești o carte. Păturicile pot fi moi sau pufoase, cu franjuri sau fără, și pot fi o  modalitate foarte bună de a da puțină personalitate camerei.

Cuverturi pat – oferte EMAG

Pernuțe

Iată o altă oportunitate de a aduce o pată de culoare camerei. Pernuțele decorative pot fi alese toate în aceeași culoare, model și textură sau pot fi complet diferite pentru a oferi un aspect unic și special camerei. Ideea este să alegi perne care vor contrasta ca model și culoare cu cuvertura de pat. Atenție însă să nu încarci prea tare patul. Un număr prea mare de perne în culori prea diferite poate fi obositor pentru ochi. Trebuie să ții cont și de faptul că ai cel puțin alte 2 perne pe care dormi într-un pat mare, deci numărul de pernuțe decorative trebuie să fie echilibrat.

Lumini și veioze

Ar trebui să ai mai multe surse de lumină în dormitor: o veioză pe noptieră, o lampă de podea și o lustră potrivită. Totuși, dacă aceste surse de lumină nu sunt atent alese, ratezi o șansă foarte bună de a îmbunătăți aspectul dormitorului tău. Nu toate acestea trebuie să fie speciale, însă aveți nevoie măcar de o lampă sau veioză care să atragă atenția și să aibă ceva diferit. Puteți opta pentru un candelabru, o veioză cu un design deosebit pentru noptieră sau o lampă de podea cu o structură fină. Indiferent pentru ce optați, asigurați-vă că se potrivește cu design-ul camerei. Dacă camera este puțin mai rustică, atunci ați putea căuta lumini cu elemente lemnoase. Dacă camera este minimalistă, ați putea merge pe lămpi din metal.

Cuverturi pat – oferte emag.ro

Tablouri

Tablourile sunt o modalitate foarte bună de a oferi camerei un pic de personalitate și a le transforma complet. Pereții pot fi câteodată prea goi, iar agățarea unui tablou poate completa foarte ușor design-ul camerei. Poți alege să pui o piesă centrală, mare, chiar deasupra patului. Nu trebuie să optezi doar pentru tablouri înrămate sau fotografii. Poți opta și pentru diverse decorațiuni precum elemente brodate, oglinzi decorate, abțibilduri de perete, hărți sau tapiserii.

Preș sau covor

Ia în considerare un preșuri sau covoare pentru dormitorul tău. Chiar dacă au nevoie să fie curățate din când în când și este mult mai ușor să ștergi parchetul cu mopul, un covor mai mic sau câteva preșuri ar putea schimba complet aspectul unui dormitor. Îl fac mai primitor, mai călduros și mai plăcut, plus că adaugă un plus de stil.

Plante

Nu în ultimul rând, ia în considerare câteva plante de decor. Sunt foarte bune pentru a purifica aerul și adaugă un plus de verde, oferindu-i un aspect plăcut. Optează pentru plante mari pentru colțurile camerelor și plante mici pentru rafuri sau marginea geamului. Dacă nu prea te pricepi la plante, optează pentru tipurile mai ușor de îngrijit ce nu au nevoie de foarte multă atenție sau udare constantă. Poți alege o dracaena, pothos, cactuși sau suculente pentru camera ta, sau poate chiar iederă decorativă pe care să o cățărați pe mobilier sau pe un perete. Plantele chiar pot oferi un efect aparte dormitorului.