Absolvenţii Școlii de Agenți de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina, activități de instruire VIDEO

0
429

Corpul agenților de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Vrancea, s-a mărit cu 33 de agenți de poliție, absolvenţi ai Școlii de Agenți de Poliţie ,,Vasile Lascăr” Câmpina, promoția aprilie 2023, după ce aceștia au depus jurământul de credință.

În perioada 24.04. – 05.05.2023, sub coordonarea polițiștilor din cadrul Biroului Pregătire Profesională, absolvenții au participat la activități de instruire în sala de sport a Inspectoratului de Poliţie Județean Vrancea, în poligonul auto și la sediul subunităților de poliție unde aceștia au fost repartizați.

Programul de pregătire a avut trei componente:

  1. componenta teoretică – pregătirea teoretică privind modul de intervenție a polițiștilor, activitate susținută prin colectivul de formatori;
  2. componenta practică – instruire tactică și din punctul de vedere al folosirii armamentului şi a mijloacelor din dotarea polițiștilor, pentru asigurarea unei intervenții rapide şi eficiente. Totodată, au fost vizate pregătirea fizică și autoapărarea, precum și pregătirea în domeniul conducerii defensive.
  3. componenta de familiarizare cu munca de poliție – desfășurarea și participarea la activități polițienești, alături de polițiști din cadrul structurilor operative ale inspectoratului.

Pregătirea a urmărit dezvoltarea deprinderilor poliţiştilor de a acționa cât mai eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii. Scenariile au fost interactive, iar modul de intervenţie a fost pus în discuţie în cadrul grupului, analizându-se eficiența intevenției fiecăruia dintre participanți. De asemenea, în cadrul antrenamentului s-a pus accent pe utilizarea în mod proporţional a forţei, faţă de ameninţarea propriu-zisă. Poliţiştii au fost pregătiţi pentru fazele intervenţiei, respectiv confruntare, imobilizare și aplicarea măsurilor de control.

Până la terminarea perioadei de tutelă, proaspeții absolvenți vor beneficia de sprijinul colegilor cu experiență și vor fi implicați în rezolvarea problemelor comunității, în mijlocul căreia își vor desfășura activitatea.

În numele întregului colectiv al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, conducerea inspectoratului le urează Bun venit noilor colegi și succes în cariera de polițist, asigurându-i de tot sprijinul de care vor avea nevoie, pentru a-și putea exercita în mod corespunzător misiunile încredințate, profesia aleasă fiind una captivantă, plină de provocări care implică profesionalism, seriozitate, onestitate, fermitate și integritate. (Sursa: IPJ Vrancea)